Akrobatik Motosiklet Dünya Şampiyonası Urfa'da yapılacak

2010 yılı Akrobatik Motosiklet Dünya Şampiyonası 15-16 Mayıs tarihleri arasında Şanlıurfa'da yapılacak.

  30 Bin kişilik GAP Arena stadyumunda , Avrupalı 14 atletin şö ; len havasında 3 saat sü ; recek gö ; sterisiyle başlayacak olan yarışma 28 dilde 64 ü ; lkeden naklen yayınlanacak .

Şanlıurfa Valiliği ' nin girişimleri sonucu merkezi Berlin ' de bulunan Uluslararası Motosiklet Federasyonu 2010 yılında yapılacak olan Akrobatik Motosiklet Dü ; nya şampiyonası yarışmasını Şanlıurfa ' da yaptırma kararı aldı . Motosiklet Federasyonu ve Organizatö ; r firma Cimanagement arasında mutabakata varılmasının ardından Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan dü ; zenlediği bir basın toplantısıyla , 2010 Akrobatik Motosiklet Dü ; nya Şampiyonasının Şanlıurfa da yapılacağını aç ; ıkladı . El Ruha Otelinde dü ; zenlenen basın toplantısına Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ' ın yanı sıra Almanya Federasyon Temsilcisi Makro Mandhey , Avusturyalı yetkililer Helmut Berem , Silvia Maino , Walter Fink ile Alman sporcular Freddy Peteks , Lukus Wesi ile Şanlıurfa Genç ; lik ve Spor İl Mü ; dü ; rü ; Hakan Altuğ , Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba , Harran Ü ; niversitesi Rektö ; rü ; Prof . Dr . Halil İbrahim Mutlu ' nun yanı sıra bazı sivil toplum ö ; rgü ; tü ; temsilcilerinin katıldı . Basın toplantısında konuşan Vali Nuri Okutan amaç ; larının Dü ; nya kenti Şanlıurfa ' yı tarih ve kü ; ltü ; rel zenginliklerinin yan sıra sportif aktivitelerle de Dü ; nya ' ya tanıtmak olduğunu sö ; yledi .

Vali Nuri Okutan , 2010 Akrobatik Motosiklet Dü ; nya Şampiyonası ' nın 15-16 Mayıs tarihleri arasında Şanlıurfa ' da yapılması konusunda mutabakata vardıklarını ve hazırlıklara başladıklarını belirterek , ' Ü ; lkelerin tanıtılmasının spor mü ; sabakalarının ö ; neminin giderek artmasıyla bu tü ; r organizasyonlara ilgiyi artıyor . Şampiyonanın yapılacağı tarihe kadar değişik aktivitelerle tanıtımlar yapacaktır . Bu bağlamda 21-30 Mart 2010 tarihleri arasında Berlin Mü ; zesi ' nde ve Berlin Belediyesi ' nin himayesinde Urfa tanıtım gü ; nleri dü ; zenlenmesi kararlaştırılmıştır . Fotoğraf servisi ve diğer aktivitelerle tanıtım haftası gerç ; ekleştirilecektir . Bu tanıtım programlarının benzerinin Viyana , Zü ; rih , Amsterdam ve Stockholm de da yapılması planlanmakta . Yapımı 17 yılda tamamlanan ve geç ; tiğimiz ay aç ; ılışı yapılan Tü ; rkiye ' nin en bü ; yü ; k stadyumlarından biri olan 30 bin kişilik GAP Arena Stadyumu ' nda yapılması mutabakata varılmasının ardından kentte hazırlıklara başlandı . Bilindiği ü ; zere son yıllarda ü ; lkemiz ile Gü ; ney komşumuz Suriye arasındaki ilişkilerde ortaya ç ; ıkan olumlu gelişmeler 2009 yılı iç ; ersinde doruk noktasına ulaşmıştır . İki ü ; lke arasında vizelerin kaldırılması ile birlikte Suriye ve Tü ; rkiye arasındaki ilişki boyutu olağan ü ; stü ; canlanmış ve gü ; zelleşmiştir . Yıllardır aynı coğrafyanın gü ; zelliklerini bir arada yaşayarak paylaşmanın tadına varan kardeş ü ; lke haklarının bu paylaşımını en ileri noktasına gö ; tü ; rerek kardeşliğini pekiştirmesi , coğrafyamızın kü ; ltü ; rel sosyal , siyasal ve ekonomik aç ; ılardan canlanmasına neden olmuştur . Şampiyonaya komşu ü ; lkelerden ç ; ok sayıda izleyicinin geleceğini umut ediyorum . 2 gü ; n sü ; recek olan Akrobatik Motosiklet Dü ; nya şampiyonasının yaklaşık 1 milyon dolar bü ; tç ; esinin bilet geliri ve televizyon yayın haklarından elde edilecek gelirle karşılanacak . Yarışmaların 2 gü ; n boyunca 28 dilde 64 kanaldan canlı olarak yayınlanacak ' dedi .

Almanya Federasyon Temsilcisi Makro Mandhey ise , organizasyonun aç ; ılışını 14 atletin katılımıyla mü ; kemmel bir şekilde şö ; len havasında yapacaklarını ifade ederek , ' Motosiklet kullanmak zevkli olduğu kadar tehlikelidir . Federasyon olarak Şanlıurfa ' ya temsilcilik aç ; mak istiyoruz . Amacımız organizasyonu yapıp buradan gitmek değil alt yapı oluşturup burada eğitimler vermektir ' diye konuştu .
Yapılan konuşmaların ardından Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ile Alman ve Avusturyalı yetkililer arasında protokol imzalandı . Heyet daha sonra 2010 Akrobatik Motosiklet Dü ; nya şampiyonasının yapılacağı 30 bin kişilik GAP Arena Stadyumunda incelemelerde bulundu .