'Nöbet' bitti, Semih için 'isyan' vakti

Fenerbahçe'nin milli futbolcu Semih Şentürk'ün, opsiyonlu olan sözleşmesinin uzatılmasını reddederek olayı federasyona taşıması sarı lacivertli kulübü fena karıştırdı. Olayın ardından Semih'in Fenerbahçe'de kalması zor gözüküyor.

Fenerbahçe'nin kendisiyle görüşmeden sözleşmesindeki opsiyon hakkını kullanması Semih Şentürk'ü kızdırdı. Avukatları aracılığıyla Futbol Federasyonuna başvuran milli yıldızın sözleşmenin geçersiz sayılmasını istediği belirtildi. Sarı-lacivertli yöneticiler açıklama yapmaktan kaçınırken, "Konuyu yönetim kurulunda görüşüp, inceledikten sonra gereken açıklamayı yapacağız" demekle yetindiler. Bu gelişmelerden sonra Semih'in Fenerbahçe'de 1999'da başlayan hikayesinin sezon sonunda bitmesi de muhtemel. Adı Galatasaray ve Beşiktaş ile de anılan Semih'in bu kararı neden aldığı da soru işareti çünkü milli futbolcuya dün ulaşmak mümkün olmadı zira bilinen cep telefonları kapalıydı. Ancak teknik direktör Daum'un ne kadar formsuz olursa olsun sürekli Güiza'yı ilk 11'de oynatması ve yönetimin de hala bir golcü transferini düşünmesinden Semih'in rahatsız olduğu biliniyordu.

İkinci neden ise opsiyon kullanılırken alacağı parada neredeyse hiç artış yapılmamış olması. Kulübün geçen yıl Gökhan Gönül, Volkan ve Lugano'nun aldıkları ücrede yüzde yüz zam yapmasına rağmen yıldız futbolcu için aynı yöntemin kullanımmaması Semih'i rahatsız etti.

İKİNCİ AURELİO MU OLACAK?

Eğer iki tarafta bulundukları noktadan geri adım atmazsa Fenerbahçeliler ikinci bir Aurelio vakası yaşayacak. Geçtiğimiz yıl da Aurelio için opsiyon hakkı kullanılmış ancak Aurelio İspanya'nın Real Beatis Kulübü ile anlaşınca iki taraf mahkemelik olmuştu. Fenerbahçe yönetimi Aurelio için 5 milyon TL ceza çıkartmayı başarmasına rağmen Tahkim Kurulu tarafından karar bozulmuştu.