Taş atan çocuklar Estonya maçında

Hakkari'de çeşitli olaylarda araçlara taş atan ancak Baran Yetenek Avcıları Derneği sayesinde spora kazandırılan çocuklar, Türkiye-Estonya maçını izlemek üzere Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in davetlisi olarak Kayseri'ye geldi.

 

Saat 15 . 40 ' ta tarifeli uç ; akla Kayseri Havaalanı ' na inen ç ; ocukları karşılamak ü ; zere bekleyen Baran Yetenek Avcıları Derneği Yö ; netim Kurulu Başkanı Dilek Yeşilbaş , Fatih Terim ' in bu davetinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek , ç ; ocukların geç ; mişte sırf sosyal aktivite amacıyla araç ; ları taşladıklarını sö ; yledi . Bugü ; n birç ; ok ailenin kendi ç ; ocuklarını Baran Yetenek Avcıları Derneği ' ne emanet ettiğini belirten Yeşilbaş , ' Bugü ; ne kadar 500 ' ü ; n ü ; zerinde ç ; ocuğa eğitim ve sosyal destek imkanı
sağlamaya başladık . Geç ; mişte polisi ve yoldan geç ; en araç ; ları taşlayan yü ; zlerce ç ; ocuk , Hakkari ' de hiç ; bir sosyal aktivite olmadığı iç ; in bunları yapmaktaydı . Yani bu ç ; ocuklar geç ; mişte sırf sosyal aktivite ya da bir oyun olarak araç ; ları taşlıyorlardı . Derneğimiz , valilik desteği ile bugü ; n birç ; ok ç ; ocuğa ulaşma imkanını bizlere vermiştir . Yakın bir zamanda derneğimiz yoldan geç ; en bu araç ; ları taşlayan ç ; ocuklarla bir futbol takımı oluşturmuştu . Bugü ; n bu sosyal aktivite sayesinde artık ç ; ocuklarımız hem sporu hem de farklı alanlardaki sosyal aktiviteleri tanıma imkanı buldu . Bu ç ; ocukları kazanmak iç ; in ne varsa yapmalıyız . Bu hepimizin gö ; revi olmalıdır . Milli maç ; ö ; ncesi Fatih Terim ile yaptığımız gö ; rü ; şmede kendisi ' Size nasıl yardımcı olabilirim ' şeklinde ç ; are aramıştı ve ilk olarak bu ç ; ocukları Milli Takım ' ın Estonya ile yapacağı maç ; a davet etmesinin uygun olacağını sö ; ylemişti . Ben bunu ç ; ocuklara ilk sö ; ylediğimde ç ; ocuklar inanmak istemedi . Ç ; ü ; nkü ; Kayseri ' ye gitmek ve milli maç ; ı Fatih Terim ' in daveti ü ; zerine izlemek
onlar iç ; in ç ; ok uzak bir hayaldi , ama bu da gerç ; ek oldu . Bu yü ; zden bize destek olan herkese ç ; ok teşekkü ; r ediyorum ' şeklinde konuştu .
Milli maç ; ı izlemek iç ; in gelen 9 ç ; ocuk ise , daha ö ; nce hiç ; bir milli maç ; ı stadyumda izlemediklerini belirterek , ' Bugü ; n milli maç ; ı izleyeceğimiz iç ; in ç ; ok heyecanlıyız . Belki futbolcularla da tanışma imkanı buluruz . Bu imkanı bize tanıyan herkese teşekkü ; r ediyoruz ' dediler .

Ç ; ocuklar , daha sonra Kayseri Kadir Has Stadyumu ' na giderek maç ; iç ; in kendilerine ayırtılan biletleri aldılar ve oradan da Vali Nihat Canpolat Sü ; mer Tesisleri ' ne gittiler .