İtfaiye taraftara neden su sıktı?

Adana'da dün gece Demirspor'un kardeş takım ilan ettiği İtalya'nın Livorno takımı ile yaptığı maç sırasında belediye itfaiye ekibi alevleri değil 5 Ocak Stadı'ndaki seyircilerin hararetini söndürmek için su sıktı.

 

Tü ; rkiye ' nin yanı sıra Avrupa kamuoyunun da ilgi ve sempati ile izlediği Adana Demirspor-Livorno dostluk maç ; ı sırasında yaşananlar Adana ' nın sarı sıcağını bir kez daha gü ; ndeme getirdi . Bü ; yü ; kşehir Belediyesi termometrelerinin sıcaklığı 26 derece olarak gö ; sterdiği gece 21 . 00&ndash ; 23 . 00 arasında nem oranının ise yü ; zde 99 ' la tavan yaptığı ortaya ç ; ıktı . Sıcak nemle buluşarak vatandaşa ve tribü ; nde maç ; izleyen Adanalılara adeta nefes aldırmadı . Tarihi dostluk maç ; ını izlemek iç ; in tribü ; nleri hınca hınç ; dolduran Adanalılar , serinlemek iç ; in sıra dışı bir ç ; areye başvurdular . Taraftarlar &ldquo ; Taraftar yanıyor , yangın var&rdquo ; diye tempo tutarak olası bir yangın tehlikesine karşı tetikle bekleyen itfaiyeden kendilerine su sıkmasını istedi . Taraftarın isteğine ö ; nce şaşırıp tereddü ; t eden itfaiye ekipleri taraftarın ısrarına dayanamayarak İtalyan takımı yö ; neticileri ve futbolcularının şaşkın bakışları arasında tribü ; ndeki taraftarlara su sıkarak serinletti . Tribü ; nleri maç ; boyunca tam dö ; rt kez dolaşan itfaiye aracı , bü ; tü ; n taraftara su sıkarak hararetini sö ; ndü ; rmeye ç ; alıştı .

DURAK : Ç ; ATALAN SUYU DAHA GÜ ; ZEL SERİNLETİRDİ
Bu arada Bü ; yü ; kşehir Belediye Başkanı Aytaç ; Durak , maç ; ın oynandığı saatlerde termometrelerin ısıyı 26 derece nemi de yü ; zde 99 olarak gö ; sterdiğine işaret ederek &ldquo ; Bu durum aslında Adana ' nın sarı sıcağının asıl nedeninin nem olduğu gerç ; eğini bize gö ; steriyor . Yü ; zde 99 nem oranı olan bir ortamda vü ; cuttaki ter buharlaşmıyor , soluduğumuz hava nemden oluşuyor . Aynı saatlerde oynanan Livorno maç ; ında taraftarlar haklı olarak Ç ; atalan suyu diye bağırdılar . İtfaiye araç ; ları ile tribü ; nlere su istediler . Ne var ki Ç ; atalan suyu şehir şebekesinde oldukç ; a soğuk olmasına karşılık arasö ; zdeki su uzun sü ; re beklediği iç ; in o da seyirciye gerekli serinliği veremedi . Zaten oyun esnasında hakem de birkaç ; defa su molası vermek zorunda kaldı&rdquo ; dedi .