Hayatı baştan sona değişti!

Galatasaray'ın bu sezon transfer ettiği yıldız futbolcu Abdul Kader Keita 'Şimdi savaşma zamanı!' dedi

 

Fildişi Sahilli futbolcu , sarı-kırmızılı kulü ; bü ; n aylık resmi yayın organı Galatasaray Dergisi ' nin eylü ; l sayısında yer alan rö ; portajında transfer sü ; recini anlatırken , Galatasaray ' ın , geldiği Fransız temsilcisi Olympique Lyon ' dan daha bü ; yü ; k bir kulü ; p olduğunu vurgulayarak , sarı-kırmızılı kulü ; p iç ; in ' ' etkileyici ' ' tabirini kullandı .

Keita , şunları kaydetti :
' ' Galatasaray ' ı ç ; oktandır tanıyor ve bü ; yü ; k bir kulü ; p olduğunu da biliyordum . Bir yıl daha Lyon ' la kontratım vardı . Ben o yılı da tamamlamak istiyordum . Galatasaray ' dan ise bana kişisel olarak hiç ; teklif gelmedi . Amcam , aynı zamanda menajerim bana bu teklifi iletti . Daha sonra Rijkaard hoca ve Galatasaraylı yö ; neticiler beni ikna ettiler . ' Galatasaray ' ı takip ediyor musun? ' derseniz , Galatasaray ' ın ne olduğu konusunda hiç ; bir kuşkum yoktu . Galatasaray ' ın Avrupa kupalarındaki mü ; cadeleleri ve Tü ; rkiye ' deki derbi maç ; ları zaten yer buluyor dışarıda . Etkileyici bir kulü ; p , kendi iç ; inde GSMobile ve GS Store gibi markalar yaratan bir kulü ; p . Burada katıldığım organizasyonlar var ve gerç ; ekten ç ; ok etkilendim . Daha ö ; nce de sö ; ylemiştim , Galatasaray , Lyon ' dan daha bü ; yü ; k bir kulü ; p . ' '

- ' ' ŞİMDİ SAVAŞMA ZAMANI ' ' -

Galatasaray ' a transferinin hayatını baştan aşağı değiştirdiğini belirten Keita , ' ' Burada futbolculuk kariyerimi devam ettirmem lazım , o yü ; zden şimdi savaşma zamanı ' ' ifadesini kullandı .

Fildişi Sahilli futbolcu , şunları kaydetti :
' ' Daha ö ; nemli bir nokta var bu transferde . Buraya transfer olmak , benim hayatımı baştan aşağı değiştirdi . Burada taraftarlarla buluştum . Orada olmayan bir duygu hissettirdiler bana . Benim Lyon ' daki iki yılım felaketti . Dolayısıyla orada geç ; irdiğim iki sene bana teklif gelmemesine neden oldu . Ve ben burası daha iyi bir ligdir , daha kö ; tü ; dü ; r diye dü ; şü ; nmedim . Burada futbolculuk kariyerimi devam ettirmem lazım , o yü ; zden şimdi savaşma zamanı . ' '

- ' ' KENDİMİ EN FAYDALI HİSSETTİĞİM YER SAĞ Ç ; İZGİ ' ' -

Tü ; rkiye ' deki hayatından memnun olduğunu dile getiren Keita , ' ' İnsanlar ç ; ok sempatik . Takım arkadaşlarımın arasında kendimi ç ; ok iyi hissediyorum . Ö ; nemli olan da bu galiba ' ' derken , kendisini en verimli hissettiği mevki olarak da sağ ç ; izgiyi gö ; sterdi .

Keita , ' ' Ben hep sağ kanattan hü ; cuma katılan bir oyuncu oldum . Milli takımda da bunu oynuyorum . Ortada da oynadım ama benim tercihim ve kendimi en faydalı hissettiğim yer sağ ç ; izgi ' ' diye gö ; rü ; şleri aktardı .

- ' ' İHTİYACIMIZ OLAN , HER ŞEYDEN Ö ; NCE YÜ ; KSEK SEVİYEDE KONSANTRASYON ' ' -

Keita , maç ; larda her koşulda 3 puan kazanmak iç ; in mü ; cadele etmek zorunda olduklarını kaydederek , bunun iç ; in ö ; ncelikle yü ; ksek seviyede konsantrasyona ihtiyaç ; ları bulunduğunu sö ; yledi .

Fildişi Sahilli futbolcu , şu ifadeleri kullandı :
' ' Ne olursa olsun ü ; ç ; puan almak iç ; in mü ; cadele etmeliyiz . Bunun farkındayız . Ama futbol aynı hayat gibi . . . Bazen iyi bir maç ; oynarız ü ; ç ; puan alamayız , bazense kö ; tü ; oynadığımız maç ; ta ü ; ç ; puan kazanırız . İhtiyacımız olan , her şeyden ö ; nce yü ; ksek seviyede konsantrasyon . Birç ; ok kupada mü ; cadele ediyoruz . Tü ; m kulvarların ö ; nemli olduğunu biliyoruz . Herkes bizden yü ; zde yü ; z vermemizi bekliyor . Teknik direktö ; rü ; mü ; zü ; n tü ; m oyuncuları kullanmak ü ; zere geliştirdiği bir sistem var . Herkes dolayısıyla elinden gelen katılımı sergilemeye ç ; alışıyor . Bugü ; n bir 11 ' den bahsedilmiyorsa , birkaç ; maç ; oynayıp , birkaç ; maç ; oynayamayacağını biliyorsa futbolcu , bu gü ; ce katılıp katkıda bulunmak iç ; in elinizden geleni yapma bilincinde olursunuz . Şu anda bizim takımımızda bu bilinç ; var . ' '

Rö ; portajında son olarak Galatasaraylı taraftarlara da seslenen Abdul Kader Keita , ' ' Taraftardan bizi şimdiye dek nasıl destekledilerse aynı şekilde desteklemelerini rica ediyorum . Dediğim gibi zor gü ; nler de yaşayabiliriz . Ama bizim yü ; zde yü ; z performans gö ; sterebilmemiz iç ; in onların bizi ayaklarımız ü ; zerine kaldırıp sahaya koymaları gerekir ' ' diye konuştu .