Özak: 2011 Kış oyunları Türkiye'nin gururu olacak

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, 2011 Üniversitelerarası Kış Oyunları için başlatılan çalışmaların planlamaların önünde gittiğini açıkladı.

Hazırlık Düzenleme Kurulu Toplantısı'na katılmak üzere Erzurum'a gelen Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Konaklı, Palandöken ve atlama kulelerinin yapıldığı alanlarda gezi ve incelemelerde bulundu. Bakan Özak daha sonra 2011 Koordinatörlük Binası'nda Hazırlık Düzenleme Kurulu Toplantısı'na katıldı. Devlet Bakanı Özak toplantı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 2011 Üniversitelerarası Kış Oyunları organizasyonunun Türkiye'nin gururu olacağını iddia eden Bakan Özak bu amaçla 300 milyon Dolar ödeneğin ayrıldığını kaydetti. Tesis yapım çalışmalarının da planlananın önünde gittiğinin ve bunun da sevindirici bir gelişme olduğunu vurgulayan Özak, "Her şey avucumuzun içinde, kontrolümüzde. Tesisler bittiğinde ülkemizin gururu olacak" dedi.

Bakan Özak, ayrıca olimpiyatlar öncesinde şehrin görsel imajının de yenilenmesi için de çalışma yapacaklarını belirterek, "Bize yakışmayan yerlerde değişim ve gelişme bekliyoruz, inşallah onu da yapacağız. Tabiri caiz ise 2011 öncesinde şehrimizi bir gelin gibi süsleyeceğiz" diye konuştu.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Özak, Maliye'den 100 milyon TL ek ödenek aldıklarını bunun 80'ini Erzurum'daki yatırımlara 20'sini ise Trabzon'a aktardıklarını sözlerine ekledi.