Beşiktaş'ta istifa sesleri

Denizli, başkan kabul ederse istifa edeceğini söyledi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, 1-0'lık Kayserispor yenilgisinin ardından istifa sinyalleri verdi.

Denizli, karşılaşma sonrası düzenlediği basın toplantısında, yarın kulüp başkanı Yıldırım Demirören ile bir araya gelip durum değerlendirmesi yapacaklarını, istifasının da bu görüşmede gündeme gelecek alternatiflerden biri olduğunu söyledi.

İşlerin düşündükleri gibi gitmediğinden yakınan Denizli, ''Bir dönüşe, iyi oyuna, bir 3 puana ihtiyacımız olan günü yakalayamıyoruz. Kazanmak, bazen bazı şeyleri hallediyor. Ama bu sene kazanma zorluğu çeken bir görüntümüz var. Bunun düzelmesi için birçok alternatif var. Bunların hepsini ortaya koymak lazım. Bunlara iç bünyemizde çözüm bulunacak'' diye konuştu.

Denizli, takımın lideri ve sorumlusu olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:
''İşler iyi giderken de istemediğimiz gibi giderken de bunda büyük pay sahibi olan benim. Kişilerin durumu camiaların önüne geçemez. Dolayısıyla önümüzde CSKA Moskova maçına 10 günlük süre var. Beşiktaş'ta bir şeylerin değişmesi lazım. Bunların içerisinde ben de olabilirim, bu gayet doğaldır. Bu kulübe geldiğim gün hangi gururu, şerefi yaşıyorsam, bir gün geldiğinde ayrıldığımda da aynı gururu, şerefi yaşayacağım. Sayın başkanımızla yarın geniş kapsamlı bir toplantı yapacağız. Neticede hoş bir tablo yok. Mücadeleden hiç yılmadım. Dolayısıyla çok fazla söylenecek bir şey yok. Bu takımın başındaki kişi olarak düşüncelerimi takımımla, yöneticilerimle paylaşırım. Bizim için önemli olan Beşiktaş'ın başarısıdır.''

-''BAŞKANA İSTİFANIZI MI SUNACAKSINIZ?''-

Bir basın mensubunun ''Yarın başkana istifanızı mı sunacaksınız?'' sorusuna Denizli, ''Başkanımızla bir durum değerlendirmesinde bulunacağız. Takımla ilgili konuları görüşürüz. Bir şeyler ters gidiyor. Ama bu söylediğiniz de alternatiflerden bir tanesidir'' diye yanıt verdi.

Denizli, ''Başkan, istifanızı isterse kabul edecek misiniz?'' sorusu üzerine de, ''Gayet tabii. Başkan ve yönetim böyle bir şey teklif ederse bunun uygulanması lazım. Bu benim için hiçbir şekilde üzüntü verici veya başarısızlığın dönüşümü olarak kabul edilecek bir şey değil ve benim için sorun teşkil etmez'' şeklinde konuştu.

Taraftarların yönetimi istifaya davet ettiklerinin ve kendisine herhangi bir tepkide bulunmadıklarının belirtilmesi üzerine de Denizli, şunları kaydetti:
''O tepkinin içinde benim de olmam lazım. Zaman zaman taraftarımızın tepki göstermesi doğaldır. Her zaman her yerde böyle bir tepkiyle karşılaşabilirsiniz. Bana yapılan bir tepki yok, ama iyiyi paylaşırken, kötüyü de paylaşmamız gerekir. Ortada böyle bir tablo varken, bunun en önde olan kişisi benim. Bunu paylaşırım. Tribünlerin, takımın bana olan inancını yitirdiğini hissedersem zaten ayrılırım.''

İstifa konusunun belki de masaya yatıracakları 10 alternatiften biri olabileceğini anlatan Denizli, ''Bazı şeylerin değişmesi lazım. Hayatım boyu her sene şampiyonluk yaşayan bir kişi değilim. Bazen işler kötü gider. Düşüncelerin içinde birçok alternatif var, bu da bir alternatif'' ifadelerini kullandı.