Voleybolda Avrupa sınavı bugün başlıyor

Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı Erkekler Avrupa Voleybol Şampiyonası İzmir ve İstanbul'da oynanacak karşılaşmalarla bugün başlıyor.

 

Tü ; rkiye ' nin ilk kez mü ; cadele edeceği şampiyonanın ilk gü ; nü ; nde Milli Takımımız İzmir Halkapınar Spor Salonu ' nda saat 20 . 30 ' da Almanya ile karşılaşacak . Gruptaki ikinci maç ; ını 5 Eylü ; l Cumartesi gü ; nü ; 20 . 00 ' de Polonya ile oynayacak olan Voleybol Milli Takımı , son maç ; ını ise 6 Eylü ; l Pazar gü ; nü ; 17 . 30 ' da Fransa ile oynayacak .
Organizasyonun Tü ; rkiye ' de dü ; zenleniyor almasından dolayı şampiyonaya Milli Takım ev sahibi olduğu gerekç ; esi ile direk katılıyor . Dö ; rt grupta dö ; rder takımın mü ; cadele edeceği şampiyonada Tü ; rkiye , Almanya , Fransa ve Polonya ile A Grubu ' nda yer aldı . B Grubu ' nda Rusya , Finlandiya , Estonya , Hollanda , C Grubu ' nda İspanya , Yunanistan , Slovakya , Slovenya , D Grubu ' nda ise Sırbistan , İtalya , Bulgaristan ve Ç ; ek Cumhuriyeti mü ; cadele edecek .
Şampiyonada A ve C gruplarındaki mü ; sabakalar İstanbul ' da , B ve D gruplarındaki mü ; sabakalar ise İzmir ' de oynanacak .
MUHTEŞEM AÇ ; ILIŞ TÖ ; RENİ
Bu arada organizasyonun aç ; ılış tö ; reni , yarın saat 20 . 30 ' daki Tü ; rkiye - Almanya maç ; ı ö ; ncesinde mini bir olimpiyat tö ; reni aç ; ılışı niteliğinde yapılacak .
19 . 15 ' te başlayacak aç ; ılış tö ; reninde ' Buluşma ' adlı gö ; sterisiyle 40 kişilik Shaman Dans Grubu sahne alacak . Shaman Dans Grubu gö ; sterisini , Anadolu Halk Dansları , modern dans ve balenin yanı sıra dü ; nya ü ; zerindeki diğer halk danslarının da iç ; inde yer aldığı bir hikâ ; ye oluşturarak yapacak .