Tuncay Şanlı çömlekçilere imzayı attı

Transfer döneminde birçok Avrupa ekibini peşinden koşturan Tuncay Şanlı, 6 milyon avro karşılığında Stoke City'ye transfer oldu

 

Fenerbahç ; e iç ; in 3 aydır sü ; ren Tuncay hayâ ; li dü ; n sona erdi . Eski oyuncusunu kiralamayı isteyen sarı-lacivertlilere kö ; tü ; haber ö ; ğlen saatlerinde ingiltere ' den geldi . Middlesbrough , Premier Lig ekiplerinden Stoke City ile Tuncay transferinde anlaşmaya vardı . Stoke City , Alman savunma oyuncusu Robert Huth ile birlikte milli yıldız iç ; in 11 milyon sterlin transfer ü ; creti ö ; deyecek .

STOKE CİTY

1863 yılında kurulan Stoke City , Potters ( Ç ; ö ; mlekç ; iler ) lakabıyla bilinen Premier Lig ' in en eski kulü ; bü ; dü ; r . Kü ; me dü ; şme ile yü ; kselme arasında geç ; meye dayalı bir takım olan Stoke City ' nin tarihindeki en bü ; yü ; k başarısı 1971-72 yılındaki Lig Kupası şampiyonluğudur . Takım , 2007-08 sezonunda Championship ' te 2 . ' liği elde edip , Premier Lig ' e yeniden yü ; kseldi . 1997 ' den bu yana 28 bin kişilik Britannia Stadı ' nda maç ; larını yapan Stoke City , Premier Lig ' de geç ; tiğimiz yılı 12 . sırada tamamladı .

3 YILLIK ANLAŞMA

Bu transfer iç ; in ö ; denen 7 milyon sterlinle Tuncay Şanlı , Stoke City tarihinin en pahalı transferi oldu . Milli yıldız , 3 yıl Stoke City forması giyecek ve Boro ' dan aldığı 3 . 5 milyon Euro ' yu kazanmaya yeni takımında da devam edecek . Tuncay ' ın yeni takımı şu anda 3 haftada topladığı 4 puanla ligde 9 . sırada yer alıyor .

RIDVAN DİLMEN : Televizyonu kapatıyorum

Tuncay ' a 2 yıl ö ; nce Avrupa ' ya gitmeden ö ; nce hep sö ; yledim . . Barcelona , Real Madrid , Manchester United gibi takımlara gideceksen git , yoksa gitme . . O sıradan bir takıma gitti kü ; me dü ; ştü ; . Tamam iyi işler yapmış olabilir ama tercih ettiği takım şampiyonluğa oynamalı .

Şimdi de Stoke City takımına transfer oldu . Ona başarılar diliyorum ama Stoke City takımının maç ; ları olunca hemen televizyonu kapatıyorum . Ben Tuncay ' ın doğru bir tercih yaptığını dü ; şü ; nmü ; yorum . Ç ; ü ; nkü ; o bü ; yü ; k bir takımda oynamayı hak ediyor . &rdquo ;