'İstanbul Europa Race' 29 Ağustos'ta başlıyor

Avrupa'nın en prestijli ve en büyük yelken yarışı olarak kabul edilen 'İstanbul Europa Race' de dünyanın gelişmiş teknolojilerine sahip tekneler, İstanbul'dan start alacak.

 

İstanbul 2010 Avrupa Kü ; ltü ; r Başkenti ' nin ana sponsorluğunda Başbakanlık Tanıtma Fonu , Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı ' nın desteği ile dü ; zenlenen ' İstanbul Europa Race ' dü ; zenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı .

Tü ; rkiye ve İstanbul ' un tanıtımında ö ; nemli katkı sağlayacak bu yarışta , Akdeniz , Atlantik ve Marş denizlerinde bir ay boyunca yarışılacak . 29 Ağustos Cumartesi gü ; nü ; yapılacak olan yarış ö ; ncesi dü ; zenlenen basın toplantısında konuşan İstanbul 2010 Avrupa Kü ; ltü ; r Başkenti Genel Sekreteri Yılmaz Kurt , bu uluslararası etkinliğin Avrupa ü ; lkeleri arasında sosyokü ; ltü ; rel , ekonomik ve ç ; evreci yö ; nleriyle yeni bağlantılar oluşturacağını sö ; yledi .

Yarışın , denizcilik kü ; ltü ; rü ; aç ; ısından bü ; yü ; k değer yaratacağını anlatan Kurt , ' Dü ; nyanın en ö ; nemli yelkencilerinin Avrupa kıtasının etrafında bir ay boyunca ' İstanbul 2010 Avrupa Kü ; ltü ; r Başkenti ' bayrağı ile dolaşacak . Bu yarış 2010 yılı Avrupa Kü ; ltü ; r Başkenti İstanbul ' un tanıtımına bü ; yü ; k katkı sağlayacak ' diye konuştu .

İstanbul Europa Race Organizasyon Komitesi Başkanı Cumali Varer ise Avrupa ' nın en prestijli yelken yarışlarının İstanbul ' dan başlamasından bü ; yü ; k mutluluk duyduğunu belirtti .

Yabancı ü ; lkeden gelen ç ; ok sayıda basın mensubunun da takip ettiği basın toplantısı , yarışmacıların ve teknelerin tanıtılmasıyla sona erdi .