Türkiye Kupası'nın yeni statüsü belli oldu

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Türkiye Kupası'nın yeni statüsünü kararlaştırdı. Yeni statü sayesinde Türkiye Kupası mücadelesine daha çok profesyonel takım dahil olabilecek. Buna göre, Türkiye Kupası heyecanı yaşayan takım sayısı geçen sezon 54 iken, yapılan yeni düzenlemelerle bu sayı 2009-2010 sezonu için 71'e çıktı.

 

Geç ; en sezondan farklı olarak grup maç ; larından ö ; nce , 2 kademe maç ; larının yanı sıra bir de play-off turu oynanacak ve 3 eleme sonucunda Tü ; rkiye Kupası gruplarına kalan 20 takım belli olacak .

2008-2009 sezonunda Turkcell Sü ; per Lig ' de ilk 3 sırayı alan takımlarla , sezonu Fortis Tü ; rkiye Kupası şampiyonu olarak tamamlayan takım seri başı olduklarından eleme turları oynamadan gruplara kalacak . Eğer Tü ; rkiye Kupası şampiyonu , ligi de ilk 3 sırada tamamlamışsa , bir ö ; nceki sezon Tü ; rkiye Kupası ' nda final oynayan diğer takım seri başı olacak . Kupa finalisti de ligi ilk 3 ' te tamamlamışsa lig 4 ' ü ; ncü ; sü ; seri başı olmaya hak kazanacak .

Bö ; ylece 20 takım , beşerli dö ; rt grupta yer alacak . Her grupta ilk 2 sırayı alan toplam 8 takım ç ; eyrek finale kalacak . Ç ; ift maç ; lı eleminasyon sistemine gö ; re oynanacak ç ; eyrek final maç ; larında ü ; stü ; nlü ; k sağlayan 4 takım yine ç ; ift maç ; lı eliminasyon sistemine gö ; re yarı final maç ; ları oynayacak . Yarı finalde başarılı olan 2 takım tek maç ; lı eleminasyon sistemine gö ; re ve tarafsız bir sahada Tü ; rkiye Kupası final maç ; ını oynayacak .