Selçuk Dereli davayı kazandı

Kendisine 'Satılmış tetikçi' diyen Fenerbahçe'nin iki yöneticisine açtığı dava sonuçlandı.

FIFA kokartlı hakem Selçuk Dereli, Aziz Yıldırım’dan sonra Fenerbahçe’nin iki yöneticisi Murat Özaydınlı ve Mahmut Uslu’ya açtığı davaları da kazandı. Dereli, Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında 26 Nisan 2007 tarihinde oynanan Fortis Türkiye Kupası yarı final müsabakası sonrasında Şükrü Saracoğlu Stadı’nın hakem soyunma odası önünde, “Şerefsiz, satılmış tetikçi” şeklinde sözler söyleyen yöneticilerden Murat Özaydınlı ve Mahmut Uslu’ya açtığı tazminat davasını kazandı.

Kadıköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün görülen davalarda mahkeme, davalı Özaydınlı ve Uslu’nun, Dereli’ye 2 bin 500’er TL manevi tazminat ödemelerine karar verdi.

100’ER BİN TL’LİK DAVA

Duruşmada, her bir yönetici için açılan 100’er bin TL’lik tazminat davasını Selçuk Dereli adına TFFHGD Genel Sekreteri ve Hukuk Kurulu Başkanı Avukat Murat Söylemez takip etti. Söylemez, Dereli’nin daha önceki savunmalarını tekrar ederek tazminat taleplerini yineledi. Dereli’ye yönelik hakaret içeren sözlerin ertesi gün tüm basın yayın organlarında yer aldığını ve yöneticilerin basın yoluyla hakaret suçunu işlediğini öne süren Avukat Söylemez, tazminat taleplerini tekrarladı.