Şampiyonlar Ligi'nde bu gece oynanacak maçlar

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 6. hafta karşılaşmaları bu gece E,F,G ve H gruplarında oynanacak 8 karşılaşma ile sona erecek.

Milli futbolcumuz Gökdeniz Karadeniz'in takımı Rubin Kazan, İnter deplasmanında ikinci tura yükselme mücadelesi verecek.

E GRUBU

LYON - DEBRECENI

A Grubu'nda topladığı 10 puanla son maçlar öncesinde ikinci tur vizesi alan Lyon, sahasında grubun puansız takımı Debreceni'yi ağırlayacak. Lyon'da Cleber Anderson ve Bodmer oynayamazken, Jeremy Toulalan'ın durumu ise henüz netlik kazanmadı.

Debreceni'de ise Dudu, Leandro De Almeida, Feczesin ve Peter Mate Fransa deplasmanında oynayamayacak. İddiasız Debreceni grupta ilk puan ya da puanlarını alma mücadelesi verecek.

LİVERPOOL - FİORENTİNA

A Grubu'nda 12 puanla lider Fiorentina deplasmanda Liverpool karşısında koltuğunu koruma mücadelesi verecek. İtalyan ekibinde Dainelli cezalı durumda bulunurken, Mutu, Gamberini, Zanetti ve Gobbi oynayamacak. Jovetic'in durumunun ise belirsiz olduğu öğrenildi.

UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam edecek olan Liverpool'da ise Dirk Kuyt sakatlığı gerekçesiyle bu maçta görev alamayacak. Babel ve Torres'in durumlarının hala belirsiz olduğu ve yüksek ihtimalle karşılaşmaya yedek başlayacağı öğrenildi.

F GRUBU

İNTER - RUBİN KAZAN

Devler Ligi'nin en çekişmeli grubunda düğüm son maçlarda çözülecek. 6'şar puanla 2. ve 3. sırada yer alan İnter ile Rubin Kazan bir üst tura yükselmek için son virajda. İnter galip gelirse 2. tur vizesi alacak. Beraberlik halinde, Kiev sahasında Barcelona'yı yenerse; İnter ve Rubin Kazan üst tura çıkma şansını kaçıracak. Rubin Kazan'ın galip gelmesi halinde ise Rus temsilcisi 2. tura 'merhaba' diyecek.

İnter'de Chivu cezalı durumda. Quaresma, Obi ve Santon ise sakat.Rubin Kazan'da ise Bukharov ve Sharonov İnter karşısında görev alamayacak.

DİNAMO KİEV - BARCELONA

F Grubu'nun diğer önemli karşılaşmasında ise Barcelona kabus görmek istemiyor. 8 puanla lider olmasına rağmen, Kiev'in Katalanlar'ı yenmesi Barcelona'yı Devler Ligi'nden eleyebilir. İspanyol ekibin en az 1 puan alması gerekiyor.

Kiev'in ise galibiyet dışında başka şansı yok. Zorlu rakibini mağlup etmesi, kendilerini üst tura taşırken; İnter-Rubin Kazan maçından galibiyet çıkması durumunda Barcelona UEFA Avrupa Ligi'ne kalacak.

Barcelona'da Jeffren ve Chygrynskiy sakatlıkları sebebiyle oynayamayacak. Dinamo Kiev'de ise eksik ve cezalı yok.

G GRUBU

STUTTGART - UNIREA URCİZENI

G Grubu'nda ikinci tura çıkacak son takımı belirleyecek çok önemli bir maç. Unirea'nın 8, Stuttgart'ın ise 6 puanı var. Alman ekibi galip gelemezse Devler Ligi'ne veda edecek. Beraberlik ve Unirea'nın galibiyeti ise Rumenler'i üst tura taşımaya yetecek.

Stuttgart'ta Hitzlsperger ve Lanig oynayamayacak. Kuzmanovic, Khedira ve Arthur Boka'nın durumları ise henüz netlik kazanmadı.

Unirea'da ise Maftei cezalı. Kaleci Daniel Tudor'un durumu ise belirsiz.

SEVİLLA - GLASGOW RANGERS

2. tur vizesi alan Sevilla, liderliğini perçinlemek için Glasgow Rangers'ı yenerek işini şansa bırakmak istemiyor. Rangers'ın ise UEFA Avrupa Ligi'ne kalma umutları da tükenmiş durumda.

Sevilla'da Luis Fabiano, Acosta, Fazio, Correia, Sanchez, Squilacci ve Escude sakatlıkları gerekçesiyle forma giyemeyecek.

G.Rangers'ta ise Mendes, Rothen, Edu, Broadfoot oynayamacak. Kris Boyd'un durumu ise belirsizliğini koruyor.

H GRUBU

OLYMPİAKOS - ARSENAL

H Grubu'nda liderliği garantileyen Arsenal, Olympiakos deplasmanında rahat bir pozisyonda. 2. tur vizesi almak isten Yunan ekibine 1 puan bile yetiyor. S.Liege'in 3 puan önünde olan Olympiakos, berabere kalması durumunda dahi bir üst tura adını yazdıracak.

Olympiakos'ta Luis Santo, Zairi, Derbyshire, Torosidis ve Ledesma sakatlıkları gerekçesiyle oynamıyor. Arsenal'de ise van Persie, Bendnter, Clichy, Diaby, Djourou, Gibbs, Rosicky, Senderos, Eboue, Gallas, ve Traore oynayamayacak.

STANDART LIEGE - AZ ALKMAAR

H Grubu'nda S.Liege Devler Ligi'nde 2. tur, Alkmaar ise UEFA vizesi almak istiyor. Kaybeden takım hem UEFA Avrupa Ligi'ne hem Devler Ligi'ne veda edecek.

Alkmaar'da Moreno'nun durumu henüz netleşmedi. Moreno dışında Hollanda ekibinde başka eksik yok.S.Liege'de ise Steven Defour sakat. Mangala ve Gonzalez cezalı. Felipe ve Mbokani'nin durumları ise henüz netlik kazanmadı.