Beşiktaş - CSKA Moskova

Avrupa Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Beşiktaş bu akşam Rusya temsilcisi CSKA Moskova ile kader maçına çıkıyor.

BJK İnönü Stadı'nda oynanacak ve saat 21.45'te başlayacak olan mücadeleyi, İsveç Futbol Federasyonu'ndan hakem Martin Hansson yönetecek. Hansson'un yardımcılıklarını Henrik Andren ve Stefan Wittberg yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Martin Ingvarsson.

KAZAN VE BEKLE

UEFA Şampiyonlar Ligi (B) Grubu 6. ve son maçında İstanbul'da Rus temsilcisi CSKA Moskova ile karşılaşacak Beşiktaş, yoluna UEFA Avrupa Ligi'nden devam edebilmek için 1-0 veya 2 farklı skorla galip gelip, Wolfsburg'un da Manchester United karşısında puan almasını bekleyecek.

Grupta son sırada yer alan Beşiktaş, son hafta maçları öncesinde İstanbul'da UEFA Avrupa Ligi biletini almaya çalışacak. Son maçlar öncesinde Manchester United'ın 10, Wolfsburg ve CSKA Moskova'nın 7'şer, Beşiktaş'ın ise 4 puanı bulunuyor.

Siyah-beyazlı takımın grubu üçüncü sırada bitirmesi için öncelikle Wolfsburg'un Manchester United karşısında puan alması gerekiyor. Eğer Wolfsburg kendi sahasında konuk edeceği Manchester United karşısında berabere kalır ya da galip gelirse, Beşiktaş için grubu üçüncü sırada bitirme şansı doğacak. Beşiktaş da deplasmanda 2-1 mağlup olduğu CSKA'yı İstanbul'da 1-0 veya iki farklı yenmesi halinde UEFA Avrupa Ligi'ne gitmeye hak kazanacak.

Karşılaşma 2-1 sona ererse iki takım da aynı skorla kazandığı için genel averaja bakılacak. Bu durumda da averajı daha iyi olan CSKA Moskova UEFA Avrupa Ligi'ne gitmiş olacak. Fakat Wolfsburg, Manchester United'dan puan alamazsa, Beşiktaş 1-0 ya da iki farklı dahi kazansa grubu üçüncü sırada tamamlayamayacak. Çünkü bu durumda Wolfsburg, CSKA Moskova ve Beşiktaş'ın 7 puanda kalacağı için üçlü averaja bakılacak, üçlü averaja göre Beşiktaş puan sıralamasına göre rakiplerinin gerisinde olduğu için grubu dördüncü sırada tamamlayacak.

TORAMAN MASKEYLE OYNAYACAK

Beşiktaş'ın Manchester United ile oynadığı maçta burnu kırılan İbrahim Toraman'ın, CSKA Moskova maçında kendisi için yapılan özel maske ile oynayabileceği belirtildi. Sol el bileğindeki sakatlığının tedavisi süren kaleci Hakan Arıkan'ın ise bu maçta da oynayamayacağı belirtildi.

Siyah beyazlı takımda bağırsak enfeksiyonu geçiren Matteo Ferrari'nin sağlık probleminin geçtiği, Holosko ve Hakan Arıkan dışında eksik futbolcu bulunmadığı belirtildi.

MUHTEMEL 11'LER

BEŞİKTAŞ
Rüştü
İbrahim Toraman
Sivok
Ferrari
İbrahim Üzülmez
Ernst
Fink
Nihat
Tello
Ekrem
Bobo

CSKA MOSKOVA
Akinfeev
Semberas
Grigoriev
Mamaev
Schennikov
Vasili Berezutski
Dzagoev
Aldonin
Rahimic
Krasic
Necid

STAT: BJK İnönü
HAKEM: Martin Hansson (İsveç Futbol Federasyonu)
SAAT: 21.45
YAYIN: Star TV

SKANDAL HAKEM KORKUTUYOR

Beşiktaş'ın 8 Aralık 2009 Salı günü Rusya'nın CSKA Moskova takımı ile İstanbul'da oynayacağı Şampiyonlar Ligi B Grubu maçını İsveç Futbol Federasyonu'ndan Martin Hansson yönetecek.

İsveçli hakem Dünya Kupası play-off maçlarından Fransa, İrlanda Cumhuriyeti arasındaki rövanş karşılaşmasını yönetmiş ve Thierry Henry'nin uzatma dakikalarında eliyle topu düzelterek, attırdığı golü geçerli sayarak, tüm hedef oklarını üzerine çekmişti.

Bu maçtan sonra çok eleştirilen ve uzun bir süre üst düzey bir karşılaşmaya atanmaması beklenen Hansson'un Beşiktaş'ın en kritik Şampiyonlar Ligi maçını yönetecek olması düşündürücü bir nokta olarak dikkat çekiyor.

KARA KARTAL'IN 136. SINAVI


Beşiktaş, Rusya'nın CSKA Moskova takımıyla İstanbul'da yapacağı UEFA Şampiyonlar Ligi (B) Grubu 6. ve son maçında Avrupa kupalarında 136. karşılaşmasına çıkacak.

Siyah-beyazlılar, bugüne dek Avrupa kupalarında yaptığı toplam 135 maçtan 44'ünü kazanıp, 28'inde berabere kalırken, 63 müsabakada ise rakiplerine yenildi. Avrupa arenasında bugüne dek rakip fileleri toplam 155 kez havalandıran ''Kara Kartallar'', kalesinde ise 205 gol gördü.

Beşiktaş, 1959 yılında başlayan Avrupa kupaları serüveninde Türkiye'yi 15 kez Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi, 7 kez Avrupa Kupa Galipleri Kupası, 10 kez de UEFA Kupası'nda temsil etti.

RUSLAR TERS GELİYOR

Beşiktaş'ın, CSKA Moskova ile yapacağı maçla Türk ve Rus futbol takımları Avrupa kupalarında 24. kez karşı karşıya gelecek. Türk ekipler, Rus rakiplerine karşı yaptığı 23 maçta 5 galibiyet, 5 beraberlik ve 13 yenilgi aldı. Türk takımlarının attığı 23 gole, rakipleri 35 golle karşılık verdi.

Beşiktaş, Rus takımları ile Avrupa kupalarında 5. kez karşılaşacak. Geride kalan 4 karşılaşmanın 2'sini kazanan siyah-beyazlılar, 1 kez yenildi, 1 kez de berabere kaldı.