Barcelona'yı THY taşıyacak

Türk Hava Yolları Şampiyonlar Ligi Şampiyonu FC Barcelona'nın resmi uçuş sponsoru oluyor.

Resmi imzaların atılmasının ardından THY, Barcelona'nın 5. sponsoru olarak tarihe geçecek.
THY ile FC Barcelona Kulübü arasında yürütülen görüşmelerde sona gelindiği ve kısa süre içerisinde resmi sözleşmenin imzalanacağı öğrenildi.

Anlaşmanın resmiyet kazanmasıyla birlikte THY 3 yıl süreyle FC Barcelona'nın resmi uçuş tedarikçisi olacak. Geçtiğimiz ay başlayan ve son günlerde gittikçe sıklaşan görüşmelerde THY Yönetim Kurulu ile FC Barcelona Kulübü yetkililerinin büyük oranda anlaşmaya vardıkları ve detayların görüşüldüğü öğrenildi. THY yetkilileri de anlaşmada sona yaklaşıldığını doğrularken kısa sürede içerisinde resmi sözleşmenin taraflar arasında imzalanmasının beklendiğini bildirdiler.

Barcelona adına THY ile görüşmeleri yürüten kişi ise Katalan ekibinin isim hakları konusundaki yetkili ismi Lander Unzueta. Unzueta, tüm dünyada büyük ses getiren ve daha sonra birçok kulübe ilham olan 'gönüllü sponsorluk' anlaşmalarının da planlayıcısı olarak tanınıyor. Bilindiği gibi Barcelona Kulübü tek forma reklamını 'Unicef' yararına kullanıyor. Ve bu projenin mimarı da Lander Unzueta.

Anlaşmayla birlikte önümüzdeki 3 yıl boyunca THY Barcelona'nın Şampiyonlar Ligi deplasman maçları ve takımın yurt dışı kamplarının resmi uçuş tedarikçisi olacak. Bu arada Barcelona'ya tahsis edilecek uçağın üzerinde Barcelona logosu bulunacak ve uçağın ismi de Barcelona olarak değişecek.

Dünyanın önde gelen uçuş firmaları arasında yer alan ve Star Alliance üyeliği de bulunan Türk Hava Yolları (THY) anlaşmayla birlikte önemli bir prestije daha kavuşacak. Zira Barcelona Kulübü sponsorluk anlamında dünyanın en titiz kulüplerinden birisi olarak dikkat çekiyor. Katalan ekibinin ikisi Katalan ikisi de İspanya dışından olmak üzere 4 resmi ana sponsoru bulunuyor. Bunlar La Caixa Bank ve Estrella Damm (Katalan), Audi ve Nike (İspanya dışından).

Katalan ekibinin ajandasına bakıldığında yaklaşan ilk yurt dışı gezisi 13 Aralık'ta gerçekleştirilecek Abu Dabi seferi olacak. Katalan ekibi Abu Dabi'de Dünya Kulüpler Şampiyonası'na katılacak. Turnuvanın en büyük özelliği ise geçtiğimiz yıl katıldığı tüm turnuvaları kazanan (Şampiyonlar Ligi, İspanya La Liga, Kral Kupası, İspanya Süper Kupası, Avrupa Süper Kupası) Barcelona'nın Dünya Kulüpler Şampiyonası'nı da kazanması halinde bunu başaran tek takım olarak dünya futbol tarihine geçecek olması. Bu önemli organizasyonda THY'nin de yer alması şirkete ve dolayısıyla Türkiye'ye büyük prestij sağlayacak.