Nihat'tan umudu kesmedim

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, yarın CSKA Moskova ile oynayacakları maç ile ilgili olarak kazanmaktan başka çarelerinin olmadığını söyledi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, CSKA Moskova ile oynayacakları kritik Şampiyonlar Ligi karşılaşması öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Denizli, CSKA Moskova maçının yanı sıra, son haftaların eleştirilen ismi Nihat Kahveci hakkında da konuştu. Mustafa Denizli, CSKA Moskova karşılaşmayla ilgili olarak, "Daha önce doğru zamanda, doğru yerde alınacak 7-8 puanın bizi üst tura çıkarabileceğini konuşmuştuk, şuan tabloda odur. 7 puan hem Şampiyonlar Ligi'ne hem Avrupa Ligi'ne yetecek tablo çıkardı.

Bu tabloda dezavantajlı duruma düşüyoruz. Önemli olan puanımızı 7'ye çıkarmak ve oluşacak tabloyu beklemek. Sadece Wolfsburg maçı beni yanıltı. O da puan olarak yanılttı.

Futbolcularım maçın önemini biliyor, biz de biliyoruz. Bütün takım Beşiktaş'ın buradan çıkması için her şeyi ortaya koyacaktır. Yarın mücadele edecek futbolcularımdan birisi yanımda oturuyor. O ve arkadaşları yarına her şeyiyle hazırlar.

Kazanmaktan başka çaremizin olmadığı tabloyla karşı karşıyayız. Bu maçın Beşiktaş'a manevi ve maddi önemli katkıları olacaktır. Yolumuza Avrupa Ligi'nde devam etmek istiyoruz. Kolay bir maç değil ama Beşiktaş ne denli zorlu maçlar olursa olsun üstesinden gelebileceğini ortaya koymuş bir takımdır" dedi.

"MAÇIN EN İLGİNÇ NOKTALARINDAN BİRİ HAKEMİ"

Fransa ile İrlanda arasında oynanan 2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off rövanş maçında Henry'nin bariz bir şekilde eliyle yaptığı asisti geçerli sayarak Fransa'ya Dünya Kupası yolunu açan İsveçli hakem Martin Hansson hakkında da konuşan Mustafa Denizli, "Maçın en ilginç noktalarından biri hakemi. Bunun Beşiktaş'ın lehine olduğunu düşünenler var. Ben aynı fikirde değilim. Şartlar ne olursa olsun yeni çağrışımlar oluşturabilir. Hakemin yaptığı hayati hata ev sahibi lehine olmuştur. Bu maçta da yapılabilecek hata ev sahibi olmaması şeklinde olur. Hakemin Beşiktaş'ın lehine olduğunu düşünenlerin çok sağlıklı olduğunu düşünmemekteyim." Diye konuştu.

"MANCHESTER UNITED PUAN KAYBEDECEK"

Manchester United'ın Wolfsburg karşısında puan kaybedeceğine inandığını söyleyen Denizli, " Manchaster United'ın kazanmayacağı düşüncem var ama bu onların kalitesini göz ardı etmek anlamına gelmemeli. Kazanamayacağı kanaatim ağır benim" dedi. Denizli, asıl önemli olanın kendilerinin pozisyon üretebilmesi olduğunu vurgulayarak, " Bütün maçlara baktığımız zaman Wolfsburg maçı hariç her maçta pozisyon ürettik. Cska'nın önünde hala kapanmamış iki nedeni var. Bizim ise ikili hedefimiz yok sadece Avrupa Ligi var. Bunu gerçekleştirmek için çabamızı ortaya koymalıyız.

Pozisyon üretemezsek sorun yaşıyoruz demektir. Ama biz asgari 5-6 gol pozisyonuyla karşı karşıya kalıyoruz. Önemli olan pozisyonların bulmaktır. Diyarbakır maçı bizi etkilemez.
Moskova'dan puan alabilirdik, Almanya'dan galip dönebilirdik, Manchaster'dan burada puan alabilirdik. Bunlar bize fayda sağlamaz ama yarın yapabileceklerimiz önemli. Beşiktaş 7 puanla normal puan barajını yakalamış olur. Ne çok kötü ne de çok iyi. Maçlar başlamadan önce kanaatim 8 puandı.

Beşiktaş takım savunmasını iyi yapıyor. Bütün futbolcuların bunda katkısı var. Bizi sağlıklı sonuca götürecek düşünce gol yememektir. İçeri dışarıda oynadığımız maçlarda oyun şekli vardır, bunda oynama olabiliyor sadece" şeklinde konuştu.

"NİHAT'TAN UMUDUMU KESMEDİM"

Mustafa Denizli son olarak Nihat Kahveci hakkında sorulan bir soruya ise " Nihat'ı küçük farklılıklarla hazırlamaya çalışıyoruz. Diyarbakır maçında gösterilen tepki çok büyük değildi. Nihat Beşiktaş'a büyük katkılar sağlamış, Avrupa'da başarıyla temsil etmiş bir futbolcu. Nihat'ın yaşadığı baskıları tahmin edebiliyorum. Nihat'ın ne kadar iyi futbolcu ve golcü olduğunu biliyorum. Talihsiz bir dönem olarak değerlendiriyorum. Nihat'tan umudumu kesmem söz konusu değildir. Sadece Nihat değil, şuan formsuz olan hiçbir futbolcumdan umudumu kesmem söz konusu değildir" diyerek cevap verdi.

SİVOK: "MANCHESTER PUAN KAYBEDECEK"

Beşiktaş'ın Çek futbolcusu Sivok ise, "Beşiktaş'a ilk geldiğimden beri hep aynı şeyi söylüyorum. Takımın az gol yemesi sadece defansın başarısı değildir. Her futbolcunun bunda başarısı vardır" ifadesini kullanırken "Burada iki bambaşka yarış var. Kendi hatalarımızdan dolayı Wolfsburg maçında gereksiz 3 gol yedik. Onun dışında kötü bir performansımız yok. Yarın da kazanmak için elimizden geleni yapmalıyız" dedi.

Tıpkı Mustafa Denizli gibi Manchester United, Wolfsburg karşısında puan kaybedeceğini iddia eden Sivok, "Manchester bana göre Wolfsburg karşısında puan kaybedecek biz de kazanıp UEFA Avrupa Ligi'ne devam edeceğiz" dedi. Sivok da maçın hakemi Martin Hansson hakkında konuşarak, "Bizim için etkisi olmaz. Her hakem hata yapabilir. Bu bizim maçı etkilemez. Taraftarlarımız çok coşkulu, bizi her zaman destekliyorlar. Bu sezon bazı talihsizlikler olsa da bizi kötü anlamda etkilemedik. Futbol bu. Gol her zaman gelmeyebilir. Yarın bizi desteklemelerini istiyoruz. Gol gelecektir ama biraz sabırlı olmaları gerekiyor" diye konuştu.