Boksçular ilgi bekliyor

Bursa Boks İl Temsilcisi Kazım Aydın, futbola verilen değerin boks sporuna da verilmesi gerektiğini söyledi.

Boksun Türkiye'de gelişmesi için desteklenmesini isteyen sporcular, futbola verilen değerin yarısının boksa verilmesi gerektiğini kaydetti. Bursa Boks İl Temsilcisi Kazım Aydın, Boksta uluslararası arenada zaferler kazanmak için herkesin elinden geleni yapmasını öneren Aydın, salon sporlarının fazla destek görmediğini ifade etti. Türkiye'de futbolun değer gördüğünü ve salon sporlarının yerel yönetimlerin sayesinde ayakta kaldığını belirten Aydın, "Ülkemizi uluslararası arenada en iyi şekilde temsil
etmeyi istiyoruz. Tüm spor dallarında amaç bu. Biz her hafta müsabakaya gitmiyoruz. Maddi açıdan çok fazla bir şey yok. Ama burada işverenlerin büyük desteği olması gerekiyor. Tüm ülkeler kendisini sporla tanıtıyor. O anlamda herkesten destek bekliyoruz" dedi.

Eski milli sporcu ve Boks İl Temsilciliği Üyesi Fuat Alparslan, boks sporunun futbol kadar değer görmemesinden yakındı. Futbola verilen değerin küçük bir kısmının salon sporlarına verilmesi durumunda Türkiye'den yüzlerce şampiyon çıkacağını kaydeden Alparslan, "Boks olsun, atletizm olsun, güreş olsun, yani bunlara verilmeyen desteklerden sürekli yakındık Futbola ayrılan bütçenin 10'da 1'i salon sporlarına ayrılırsa, inanınki sporcularımız ülkesini en iyi şekilde temsil eder. Bu konuda Bursa'daki iş adamları olsun yöneticiler olsun idareciler olsun başkanlar olsun salon sporlarına destek vermeli" diye konuştu.