Kırıkkalespor destek istiyor

Bütün zorluklara ve yaşanan bütün sıkıntılara rağmen yeşil sahada harikalar yaratan Kırıkkalesporlu futbolcular, Kırıkkale halkından kendilerine destek verilmesini istediler.

Yeşil sahalarda kendilerine çok görev düşen ve hatta Kırıkkale’nin kaderini belirleyen futbolcular, bu kez Kırıkkale halkına görev düştüğünü belirtti.
 
Makine Kimya Endüstrisi (MKE) lokalinde takım arkadaşları adına bir açıklama yapan Kaptan Mehmet Ali Barut, Kırıkkale’nin önde gelen insanlarından Kırıkkalespor Kulübü’ne destek verilmesini talep etti. Kaptan Barut, “Bizler Kırıkkalespor’un profesyonel futbolcuları olarak içinde bulunduğumuz durumun Kırıkkale şehri ve Kırıkkaleliler tarafından bilinmesi için kendimizi bu basın toplantısını yapmak zorunda hissediyoruz. Bilindiği üzere takımımız zor bir süreçten geçmektedir. Yaşadığımız maddi ve manevi sıkıntılar yüzünden takımımız inişli çıkışlı bir grafik izlemektedir. Biz futbolcular olarak her zaman Kırıkkalespor’un başarısı için ter döküyoruz. Her maçımızı kazanmak için sahaya çıkıyoruz. Bunu da son maçlarda aldığımız skorlarla gösterdiğimize inanıyoruz. Ancak başkanımızın ve kulüp yönetimimizin elerinden geleni yaptıklarına inanıyoruz ki bunu da sezon başında lisansların çıkartılıp takımın lige katılmasını sağlamalarıyla gösterdiler. Onların da maddi konularda sıkıntıya girmeleri sonucu bizler temel ihtiyaçlarımızı dahi karşılayamaz duruma geldik. Evli futbolcular evlerinin geçimini sağlayamamakta, ev kiralarını ödeyememekte, okuyan futbolcular okula gidiş geliş yolluklarını bulamamakta, bekar arkadaşlarımız da ailelerine karşı sorumluluklarını yerine getirememektedir" dedi. 

”Fiziksel kuvvet ve yüksek konsantrasyon gerektiren bir iş yaptıklarını dile getiren Barut, “Yaşadığımız maddi sıkıntılardan dolayı yeterli beslenemiyor ve belirttiğimiz nedenlerden dolayı işimize konsantre olmakta zorlanıyoruz. Biz bu şartlarda üzerimize düşeni yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Bundan sonra bu mücadelemizde şehrin ileri gelenlerinin, büyüklerimizin, halkımızın, taraftarımızın ve Kırıkkaleliyim diyen herkesin bizlere yapacakları maddi manevi destekler ile hedefimiz olan 2. lige çıkma yolunda başarılı olacağımıza inanıyoruz” dedi.

Son olarak Mehmet Ali Barut, “Kırıkkale spor takımı futbolcuların, teknik heyetlerin, yönetimlerin ve başkanların takımı değil, Kırıkkale’nin ve Kırıkkalelilerin takımıdır” dedi. Takım Kaptan Yardımcısı Uğur Kütük ise, Kırıkkale’nin çocuğu olduklarını ve bu Kırıkkale’nin çocuklarına sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Kütük, “Bizler elimizdeki imkanları seferber ederek Kırıkkalespor’un tekrar 2. Lig’e çıkması için elimizden geleni yapıyoruz. Bu iş tek bizimle bitmiyor. Bunun için tüm Kırıkkale halkını bizlere destek vermeye davet ediyoruz” dedi.

İbrahim Akpınar/ Kırıkkale