Arda: Üzerimde baskı yok

Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Arda Turan, üzerinde baskı olmadığını belirterek 'Baskı evine ekmek götürmeye çalışanların üzerinde olur' dedi

Panathinaikos karşısında sağ kanatta görev yapan Galatasaray'ın genç kaptanı Arda Turan sahada kayboldu. İlk yarıda klas çalımlarıyla takımını pozisyonlara sokan genç futbolcu, ikinci yarıda ise oyundan düştü. Bursa karşısında santrfor oynayan ve iyi bir performans gösteremeyen yıldız futbolcu, sol kanattaki yerini özlediğini gösterdi. Milli yıldız maç sonrası ise üzerinde baskı olup olmadığı yönündeki bir soruya, Portekizli teknik direktör Jose Mourinho'dan bir alıntı yaparak cevap verdi. Arda, "Mourinho'nun kitabında şöyle diyor, 'Baskı evine ekmek götürmeye çalışan insanların üzerinde olur.' Biz spor yapıyoruz. Üzerimde baskı yok. Bizim özel hayatımız kimseyi ilgilendirmez. Çok kötü yaşayan insanlar 3 günde 1 maç yapamazlar" diye konuştu.

"SOL TARAF DAHA İYİ"
Mourinho bir basın toplantısında, "Günde 15 saat çalışıp evine ekmek götürmek isteyen baba baskı hisseder. Futbolda baskı olmaz" demişti. Genç oyuncu, oynadığı mevki ile ilgili ise, "Sol taraf daha alışık olduğum bir yer. Ancak hocamız nerede isterse orada oynarım. Kulübede bile görevimi yaparım" şeklinde konuştu.

İSTEYEN KAMPA GİREBİLİR
Arda, takımın kamp yapmamasıyla ilgili yapılan eleştirilere şu karşılığı verdi: "Kampa girmiyoruz bu sene. İlk 8 hafta kazanırken 'kamp yok, futbolcular rahat' diyorlardı, kötü gidince bu söylentiler çıktı. Florya'nın kapısı açık. İsteyen kampa gidebilir kimseyi zorla tutmuyorlar.