2010 Dünya Kupası grup kuraları çekildi

Güney Afrika'da yapılacak olan 2010 Dünya Kupası'nda mücadele edecek 32 takımın yer alacağı grup kuraları Güney Afrika'nın Cape Town şehrinde çekildi.

Dünya Kupası'nı 1998 yılında evinde düzenlediği turnuvada kazanma başarısı gösteren ve 2006 yılındaki son turnuvada da finalist takım olan Fransa'nın, seri başı takımlar arasında yer almaması dikkati çekerken Kuzey Kore'de yıllar sonra finallere katılarak dikkatleri üzerine çekti.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Sepp Blatter ve Güney Afrika Başkanı Jacob Zuma birer konuşma yaptılar.

32 TAKIM DÖRDERLİ 8 GRUPTA 10 ŞEHİRDE MÜCADELE EDECEK

Bu arada 32 takımın dörderli 8 grupta mücadele edeceği kupanın grup maçları 10 şehirde oynanacak. Güney Afrika Cumhuriyeti ev sahibi olması sebebiyle hem 8 seri başı ülkeden biri oldu, hem de açılış maçının yapıldığı A Grubu'nun ilk takımı olarak adını yazdırdı.

Grup kuraları öncesinde seri başı takımlar Brezilya, İspanya, Hollanda, İtalya, Almanya, Arjantin, İngiltere ve ev sahibi Güney Afrika olarak belirlendi. Asya, Orta ve Kuzey Amerika ile Okyanusya takımları 2., Güney Amerika ve Afrika kıtasından katılan takımlar 3. ve Avrupa'dan gelen takımlar da 4. kategoride yer aldı.

Çekilen kura sonucu gruplar şöyle oluştu:

A Grubu


Güney Afrika
Meksika
Uruguay
Fransa

B Grubu

Arjantin
Nijerya
Güney Kore
Yunanistan

C Grubu

İngiltere
Amerika
Cezayir
Slovenya

D Grubu

Almanya
Avustralya
Sırbistan
Gana

E Grubu

Hollanda
Danimarka
Japonya
Kamerun

F Grubu

İtalya
Paraguay
Yeni Zelanda
Slovakya

G Grubu

Brezilya
Kuzey Kore
Fil Dişi
Portekiz

H Grubu


İspanya
İsviçre
Honduras
Şili