Fenerbahçe aleyhine verilen kararları sorguladı

Aziz Yıldırım, Türkiye Futbol Federasyonu'nun Fenerbahçe aleyhine aldığı tüm kararları masaya yatırdı.

-Neden ilk kez görüntü ile ceza alan futbolcu F.Bahçeli?

-Neden sorumluları 52 bin kişi içinden teslim edildiği halde, 9 kişinin yanlışından dolayı kulübümüze seyircisiz maç cezası verilir?

-Neden hakemlerle ilgili benimle benzer içerikte konuşma yapan sayın Haldun Üstünel, Disiplin Kurulu’na dahi sevk edilmedi?

Fenerbahçe Dergisi’nin yeni yıl sayısında başkan Aziz Yıldırım geride kalan seneyi ve sarı-lacivertli kulübün geleceğini konu aldığı yazısında şu satırlara yer verdi:

İki yıllık Kulüpler Birliği Başkanlığım süresince Türk futbolunu geleceğe taşıyacak önemli adımlar attık. Yeni yayın ihalesiyle de kulüpler hak ettikleri rakamları alacaklardır.

Ülkemizde futbol her bakımdan gelişme gösteriyor. Bu süreçte TFF’nin olumsuzluklara göz yumup, bunları görmezden gelmesi, harekete geçmemesi beklenemez.

Üzülerek söylemeliyim ki; yıllardan beri önlem alınamayan hakem kararlarının istikrarsızlığı, sonuca tesir eden ligin kaderini değiştiren hakem hataları, kriteri ve mantığı olmayan hakem tayinleri, özellikle son yıllarda TFF’nin ’Ligler bu hakemler ile bitecek’ düşüncesi ile önü alınmayan bir boyuta gelmiştir. Şunu açıkça ifade etmek istiyorum lehimize yapılan hatalar da en az aleyhimize yapılan hatalar kadar bizleri rahatsız etmektedir.

TFF’YE SORUYORUM


TFF kurullarının kararlarını incelettim. Sonucunda da karşıma düşündürücü bir tablo ortaya çıktı ve soruyorum: Aurelio’ya kadar opsiyon düzenlemeleri geçerliydi de; bu dosya ile mi ilk kez geçersiz sayıldı? Neden ilk kez görüntü ile ceza alan futbolcu F.Bahçeli? Neden görüntüleri tespit edilen diğer takımların futbolcuları disipline sevk edilmez? Neden sadece el ilanı dağıtıldı diye küfürden ceza kesilmez iken; sorumluları 52 bin kişi içinden teslim edildiği halde, 9 kişinin yanlışından dolayı kulübümüze seyircisiz maç cezası verilir? Neden benimle aynı içerikte konuşma yapan Sayın Haldun Üstünel disiplin kuruluna dahi sevk edilmedi? (Kaldı ki, Üstünel’in konuşmasına aynen katılıyorum ve sanırım TFF de katıldığı için disipline sevk etmedi.)

Sona ermekte olan yılda tüm ağırlığı hissedilen ekonomik krizden güçlü sponsorluk anlaşmalarımız ve mali yapıları güçlü iştiraklerimiz sayesinde en az zararla çıktık. F.Bahçeliler bilmelidir ki; Fenercell projesi, Fenerium markası, Ataşehir’deki salonun taşımazının alınan mülkiyeti ve F.Bahçe Üniversitesi projeleriyle kulübümüzün geleceği tamamen aydınlıktır.