Frank Rijkaard yardımcısını övdü

Galatasaray'ın Hollandalı teknik direktörü Frank Rijkaard, yardımcısı Neeskens'in futbolcuları üzerinde daha çok etki yarattan biri olduğunu söyledi.

Rijkaard “Maçlarda oyuncularıma tabii ki ne yapmaları gerektiğini söylüyorum ama Neeskens daha etkileyici. Futbolcuların yalnızca bir kişiye değil, teknik heyetin tamamına saygı duyması önemli” dedi.

G.Saray Dergisi’nin ocak ayı sayısına konuşan Rijkaard, futbolcularının bütün teknik heyete saygı duymasının önemli olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: “Tabii ki, maçlarda öne çıkacak ve oyuncularıma ne yapmaları gerektiğini söyleyeceğim ama biz bir ekibiz. Futbolcuların yalnızca bir kişiye değil, teknik heyetin tamamına saygı duyması önemli. Hiçbir zaman tek bir kişi yoktur, hep daha fazlası vardır.”

A.MADRİD ZOR BİR EKİP

UEFA Avrupa Ligi’nde güçlü takımlarla eşleşme ihtimalimiz olduğunu biliyorduk. Atletico Madrid zorlu bir rakip. Barcelona’daki gibi G.Saray sistemi oluşturmak da harika olur. Amacımız insanları mutlu etmek ve onların izledikleri oyundan keyif almalarını sağlamak. G.Saray öğrenen bir takım.

Üst düzey futbol takımlarının neredeyse tamamında kaleciler, takımla birlikte oynamışlardır. Bu önemli, Franco da farklı bir kaleci. Hakemlerin kararları üzerine yoğunlaşırsanız, işler daha kötüye gider. Türk oyuncusu biraz duygusal. Taraftarımızdan kesinlikle memnunum. Bu konuda şikâyet etme lüksüm yok. Rüştü harika bir kaleciydi ama yaptığı kurtarışın ardından topu dışarıya ya da uzaklara atıyordu.”