Fenerbahçe Twente'yi Hollanda'da devirdi

Fenerbahçe, Hollanda temsilcisi Twente'yi 1-0 mağlup ederek bir üst tura çıkmayı garantiledi.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi H Grubu'ndaki 5. hafta maçında deplasmanda Hollanda'nın Twente takımıyla karşılaşarak bir üst tura çıkmayı garantiledi.
Süper Lig'de Galatasaray maçından sonra galip gelemeyen Fenerbahçe,Twente'yi 1-0 mağlup etti. Fenerbahce bu galibyetle UEFA Avrupa Ligi HGrubu'nda bir üst tura çıkmayı garantiledi. Grubun oynanan diğer maçında ise Sheriff, Rumen ekibi Steaua Bükreş'i ile 1-1 berabere kaldı.

De Grolsch Veste Stadı'nda oynanan karşılaşmaya her iki ekipte kontrollü başladı. İlk yarının ortalarında Fenerbahçe ağırlıkğını hissettirdi. Özellikle sağ kanattan rakibinin üzerine giden Fenerbahçe aradığı golü bulamadı. Girdiği bir çok gol pozisyonundan yararlanayamayan sarı-laciverti ekip kaleci Boschker'i geçemedi. Bu arada Twente'nin bir topu da direkten döndü. 41. dakikada Perez ceza sahası dışından sert vurdu ancak direkte patlayan top ardından auta çıktı. Başka pozisyon olmayınca ilk yarı 0-0 golsüz eşitlikle tamamlandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına her iki ekipte kontrollü başladı. Hollanda temsilcisi Twente'nin atağında ağlara giden topu Carlos çizgiden çevirdi. Bu pozisyondan sonra ataklarını sıklaştıran Fenerbahçe 71. dakikada golü buldu. Alex'in köşe vuruşunda Lugano ön direkte kafayla topu ağlara gönderdi ve sarı-lacivertliler karşılaşmada1-0 önde geçti. Bu golden sonra bir çok pozisyona giren Fenerbahçe başka gol bulmayınca maç 1-0 sona erdi.

MAÇ SONUCU: TWENTE:0 - FENERBAHÇE:1

90.Dakika :Hakem Cesar Muniz Fernandez maçı bitiren düdüğü çalıyor. UEFA Avrupa Ligi H Grubunda temsilcimiz Fenerbahçe De Grolsch Veste Stadında karşılaşmayı 1-0 kazanarak 3 puanın sahibi oluyor ve liderliğini garantiliyor.
90.Dakika :Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Cristian ceza sahası içinde topla buluştu, kaleci Boschker kalesini terketti topa müdahele etti Cristian yerde kaldı ama hakem aut kararı verdi.
90.Dakika :Fenerbahçe atağında Cristian sağ kanattan arka direğe ortaladı ama Deniz topa vurmayınca top doğrudan taca çıktı.
90.Dakika :Twente gole çok yaklaştı. Nkufo ceza sahası içinde topla buluştu kaleye sert vurdu ve top direkten geri geldi sonrasında dönen topa Stoch vurdu top ağlarımıza gitti ama hakem öncesinde Stoch için ofsayt kararı verdi.
90.Dakika :Twente'de Boschker hakeme itiraz ettiği için Sarı Kart gördü.
90.Dakika :Fenerbahçe atağında Dos Santos ceza sahası içine yapılan ortaya sol çaprazda kafayı vurdu ve kaleci Boschker son anda topu kornere çeldi.
90.Dakika :4. Hakem Carlos Delgado Ferreiro maçın sonuna 5 dakika eklendiğini gösteren tabelayı kaldırdı.
89.Dakika :Fenerbahçe'de Oyuncu Değişikliği; Çıkan oyuncu 66 numarayla Mehmet Topuz, Giren oyuncu 24 numarayla Deniz Barış
88.Dakika :Twente'de Perez serbest vuruştan sonra hakeme itiraz ettiği için Sarı Kart gördü.
87.Dakika :Twente'de Perez kaleye yaklaşık 20 metreden serbest vuruş kullandı, direk kaleye sert vurdu ve top yandan auta çıktı.
86.Dakika :Fenerbahçe'de Lugano ceza sahası önünde topa elle dokunduğu için Sarı Kart gördü.
84.Dakika :Fenerbahçe atağında Semih sağ çapraza pasını verdi, Gökhan Gönül topla buluştu, kaleye baktı sert vurdu, kaleci Boschker topu yumrukla saha içine çeldi sonrasında Gökhan Gönül bir kez daha vurdu ama top savunmada kaldı.
83.Dakika :Twente atağında Parker sağ kanattan ceza sahası içien ortasını yaptı ve savunma topu uzaklaştırdı.
82.Dakika :Fenerbahçe'de Oyuncu Değişikliği; Çıkan oyuncu 9 numarayla Guiza, Giren oyuncu 23 numarayla Semih Şentürk
82.Dakika :Twente'de Oyuncu Değişikliği; Çıkan oyuncu 6 numarayla Brama, Giren oyuncu 20 numarayla De Jong
81.Dakika :Twente'de Oyuncu Değişikliği; Çıkan oyuncu 18 numarayla Tiote Giren oyuncu 14 numarayla Parker
80.Dakika :Fenerbahçe'de Vederson hakemin düdüğünden sonra topa dokunduğu için Sarı Kart gördü.
79.Dakika :Fenerbahçe atağında Guiza Alex'in pasında topla buluştu, kaleciyle karşı karşıya şut vurmak istedi ama savunma son anda müdahele ederek topu kornere gönderdi.
78.Dakika :Fenerbahçe atağında Guiza sol kanattan topla beraber ceza sahası içine girdi, kaleye doğru yerden pasını attı ama top kaleci Boschker'de kaldı.
77.Dakika :Twente'de Perez sağ kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ve savunmada Lugano kafayla topu uzaklaştırdı.
76.Dakika :Fenerbahçe atağında Mehmet Topuz sağ çaprazdan ceza sahası içine yöneldi kaleye sert vurdu ama top savunmaya çarparak uzaklaştı.
75.Dakika :Fenerbahçe'de Oyuncu Değişikliği; Çıkan oyuncu 3 numarayla Carlos, Giren oyuncu 27 numarayla Andre Dos Santos
73.Dakika :Twente'de Perez serbest vuruşu kullandı, perez arka direğe ortaladı, Wisgerhof yükseldi kafa vurmak istedi ve savunmamız önce davranarak topu uzaklaştırdı.
72.Dakika :Twente ceza sahası önünde sağ çaprazdan serbest vuruş kazandı.
71.Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Lugano'nun attığı gol ile 1-0 öne geçiyor. Alex sağ kanattan korner kullandı, ön direğe doğru ortaladı, Lugano kafayı vurdu ve top ağlarla buluştu.
69.Dakika :Fenerbahçe Alex ile bir kez daha gole çok yaklaştı. Carlos sol kanattan ceza sahası içine uzun bir taç kullandı, Alex kafayı vurdu ve kaleci Boschker son anda parmaklarının ucuyla topu köşeden kornere çeldi.
68.Dakika :Twente'de Douglas topa elle dokunduğu için Sarı Kart gördü.
67.Dakika :Fenerbahçe Alex ile gole çok yaklaştı. Guiza savunmanın arkasına pasını attı, Alex topla buluştu, kaleciyle karşı karşıya savunmada Carney'inde müdahelesine rağmen şutunu vurdu ama top üstten auta çıktı.
66.Dakika :Twente atağında Wisgerhof sağ kanata doğru uzun oynadı ve savunma araya girerek topu kazandı.
64.Dakika :Fenerbahçe'de Bilica orta alandan serbest vuruş kullandı, kaleci Boschker'in önde olduğunu görünce direk kaleye vurdu ama top auta çıktı.
63.Dakika :Fenerbahçe'de Alex ceza sahası içine atılan topu elle aldığı için Sarı Kart gördü.
61.Dakika :Fenerbahçe atağında Mehmet Topuz sağ kanattan ceza sahası içine uzun oynadı, ama top kaleci Boschker'de kaldı.
60.Dakika :Twente gole çok yaklaştı. Nkufo ceza sahası içinde topla buluştu, kaleci Volkan kalesini terketti ,Nkufo içeriye pasını verdi, Ruiz bekletmeden boş kaleye topu gönderdi ve savunmamızda Carlos son anda topu çizgiden çıkardı.
58.Dakika :Fenerbahçe atağında Cristian orta alanda şık bir hareketle rakibini geçti,sol kanattan ceza sahası içine hareketlenen Vederson'a arapasını verdi ama Vederson topu ayağından açınca auta çıktı.
57.Dakika :Twente'de Perez sol kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ve savunmada Cristian topu uzaklaştırdı.
55.Dakika :Fenerbahçe atağında Mehmet Topuz ceza sahası dışından kaleye şutunu vurdu ama top kaleci Boschker'de kaldı.
54.Dakika :Fenerbahçe atağında Bilica sol kanata doğru uzun oynadı, Carlos hareketlendi ama savunma önce davranarak topu kazandı.
53.Dakika :Fenerbahçe atağında Lugano sağ kanata doğru uzun oynadı, Cristian hareketlendi ama savunma araya girerek topu kazandı.
51.Dakika :Twente'de Perez sol kanattan korner kullandı, kaleci Volkan çıkarak topu almak istedi ama alamayınca Nkufo kafayı vurdu ve top yandan auta çıktı.
50.Dakika :Fenerbahçe'de Alex sol kanattan serbest vuruş kullandı, arka direğe doğru ortaladı, Mehmet Topuz yükseldi kafayla topu indirdi ama savunma ayak koyarak tehlikeyi uzaklaştırdı.
49.Dakika :Twente atağında Tiote sol kanata doğru pas atmak istedi ve savunmamız araya girerek topu kazandı.
48.Dakika :Twente atağında Stam sağ çaprazdan kaleye şutunu vurdu ve top üstten auta çıktı.
47.Dakika :Fenerbahçe atağında Vederson sol kanattan topla ceza sahası önünde geldi, sağ kanata doğru pasını atmak istedi ama savunma araya girerek topu kazandı.
46.Dakika :Fenerbahçe hakem Cesar Muniz Fernandez'in düdüğüyle ikinci yarıya başlıyor.Her iki takımda ilk yarıdaki kadrolarını koruyarak maça başladı.

İLK YARI SONUCU: TWENTE 0 -0 FENERBAHÇE

45.Dakika :Hakem Cesar Muniz Fernandez ilk yarıyı bitiren düdüğü çalıyor. İlk yarı 0-0 Beraberlikle sona eriyor
44.Dakika : Mehmet Topuz geldi ve vuruşunu yaptı! İsabetsiz oldu...
42.Dakika :Fenerbahçe'de Mehmet Topuz kaleye yaklaşık 30 metreden serbest vuruş kullandı, direk kaleye sert vurdu ama top yandan auta çıktı.
42.Dakika : Şimdi tehlikeli sayılabilecek bir noktadan serbest vuruş kazandı Fenerbahçe...
41.Dakika : Kenneth Perez.Kaleyi karşıdan gördüğü bir anda önü de boş kaldı! Sağ ayağıyla şutunu çekti! Top uzak kale direğinden döndü!
40.Dakika : İlk yarıda son 5 dakika artık... Gol yok.... Pozisyonlar var... Fenerbahçe'nin 5, Twente'nin ise 4 kez gol girişimi oldu. Fenerbahçe'nin pozisyonları rakibine göre daha net ancak kaleci Boschker'i geçemedi temsilcimiz.
39.Dakika : Yapma Volkan.Yapma Volkan.Sarı kart çıkıyor kalecimize, kaleci vuruşunu geç kullandığı için.
39.Dakika : Twente'nin sol kanadında forma giyen Stoch, dinamizmi ve yeteneği ile çok zorluyor Fenerbahçe savunmasını.
38.Dakika : Korneri kullandı Perez. Fenerbahçe savunması uzaklaştırıyor
37.Dakika :Twente, Fenerbahçe yarı alanından serbest vuruş kullanıyor. Perez kale sahasında doğru ortaladı. Volkan yumrukluyor ve korner kazandı Twente.
36.Dakika: İlk yarıda son 10 dakikanın içindeyiz. Golsüz eşitlik sürüyor... Grubun diğer maçında da 0-0'lık beraberlik var.
35.Dakika: Roberto Carlos sol kanattan ceza alanına çevirdi! Alex kontrol edemedi kale sahasında!
34.Dakika: Karşı atak Twente'den! Boş yakaladılar! Perez sağ çaprazdan ceza alanına girdi! Sağ ayağıyla şutunu çekti! Üstten auta çıkıyor... Derin bir nefes alıyoruz.
33.Dakika :Vedersoooooooon! Çok uzaklardan çok sert vurdu! Hafif de falsolu gitti! Kaleci Boschker uzandı ve korner!
32.Dakika :Bu kez sol kanattan korner kullanılıyor. Perez yine ceza sahasına doğru ortaladı. Bu kez karambolden önce karşıladı Fenerbahçe savunması...
31.Dakika :Sağ kanattan korneri kullandı Twente... Ceza sahası içinde karambol! Ruiz! Savunma! Korner!
30.Dakika :Twente atağında Stoch sol çaprazdan kaleye sert vurdu ve top savunmada Lugano'ya çarparak kornere çıktı.
29.Dakika :Twente rakip saha sağ korner çizgisi yanından serbest vuruş kullandı, Perez ön direğe doğru ortasını yaptı ve savunma topu uzaklaştırdı.
28.Dakika :Fenerbahçe'de Carlos rakibine yaptığı müdahele sonucunda Sarı Kart gördü.
27.Dakika :Roberto Carlos, sol kanatta Ruiz'e çok sert bir faul yaptı.
26.Dakika :Twente atağında Nkufo ofsayt pozisyonunda kaldı.
25.Dakika :Fenerbahçe'nin yüklenmesi sürüyor! Üstüste ataklar! Ceza alanı içinde yükselen topu Mehmet Topuz kafayla arkaya sektirdi! Roberto Carlos sol ayağıyla voleyi vurdu! Yine Boschker! Yine Boschker.
24.Dakika :Fenerbahçe'de Alex sağ taç çizgisi yanından serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama kaleci Boschker çıkarak yumrukla topu uzaklaştırdı.
23.Dakika :Fenerbahçe Guiza gole çok yaklaştı. Mehmet Topuz ceza sahası içine arapasını attı, Guiza kayarak son anda topa dokundu ve kalesini terkeden kaleci Boschker son anda ayaklarıyla topu çıkardı.
22.Dakika :Fenerbahçe atağında Gökhan Gönül sağ kanatta topla buluştu, yerden pasını verdi ama Guiza dokunamayınca savunma topu uzaklaştırdı.
21.Dakika :Karşılaşmanın temposu maç başından beri pek yükselmedi. İki takım da birbirinin boşluğunu yakalayarak sonuca gitmeyi hedefliyor. Genellikle sıkı ve kapalı bir mücadele var çimlerde.
20.Dakika :Twente atağında Brama sağ kanattan topla ilerlemek istedi ve savunmada Selçuk araya girerek topu kazandı.
18.Dakika :Twente atağında Nkufo sol çaprazdan içeriye yerden pasını atmak istedi ve savunmada Bilica son anda ayak koyarak topu kornere gönderdi.
17.Dakika :Fenerbahçe atağında Selçuk sol kanatta topla buluştu, bekletmeden Guiza'ya pasını attı ama pası hızlı olunca kaleci Boschker topun sahibi oldu.
16.Dakika :Fenerbahçe atağında Lugano ileriye doğru uzun oynadı ama top doğrudan kaleci Boschker'a geldi.
15.Dakika :Twente atağında Ruiz sağ kanatta topla buluştu, rakibini geçti ve topu kontrol edemeyince taca çıktı.
14.Dakika :Twente atağında Carney sol kanatta topla buluştu, korner çizgisine indi, içeriye ortasını yaptı ve savunmamız zamanında müdahele ederek topu uzaklaştırdı.
13.Dakika :Fenerbahçe atağında Vederson sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama kaleci Boschker çıkarak topun sahibi oldu.
12.Dakika :Fenerbahçe atağında Cristian ceza sahası önünde topla buluştu, bekletmeden içeriye yerden pasını attı, Guiza hareketlendi ama kaleci Boschker zamanında çıkarak topun sahibi oldu.
11.Dakika :Twente atağında Ruiz sağ kanata doğru uzun oynadı ve savunmamız araya girerek topu uzaklaştırdı.
9.Dakika :Twente atağında Stoch sol kanatta topla buluştu, kaleyi karşısına aldı yerden sert vurdu ama top yandan auta çıktı.
8.Dakika :Fenerbahçe atağında Selçuk sağ kanattan hareketlenen Gökhan Gönül'e doğru uzun oynadı ama top hızlı olunca doğrudan taca çıktı.
6.Dakika :Twente atağında Ruiz sağ kanatta topla buluştu ama öncesinde hakem ofsayt kararı verdi.
5.Dakika :Fenerbahçe atağında Bilica ileriye doğru uzun oynadı ama top doğrudan kaleci Boschker'a geldi.
4.Dakika :Fenerbahçe atağında Selçuk sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı, Guiza yükseldi kafayı vurdu ama kaleci Boschker köşeden topun sahibi oldu.
3.Dakika :Twente atağında Nkufo savunmanın arkasına atılan pasa hareketlendi ama hakem ofsayt kararı verdi.
2.Dakika :Fenerbahçe atağında Alex ceza sahası içine yönelen Vederson'a arapas atmak istedi ama savunma araya girerek topu uzaklaştırdı.
1.Dakika :Karşılaşma Twente'den Nkufo'nun vuruşuyla başlıyor.
0.Dakika :UEFA Avrupa Ligi H Grubunda yer alan temsilcimiz Fenerbahçe, deplasmanda Twente'ye konuk oluyor.




Stat: De Grolsch Veste

Hakemler: Cesar Muniz Fernandez, Jose Fernandez Miranda, Javier Navoa Robles

Twente: Boschker, Stam, Douglas, Wisgerhof, Carney, Brama, Perez, Tiote, Ruiz, Stoch, Nkufo

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan, Lugano, Bilica, Roberto Carlos, Mehmet Topuz, Selçuk, Cristian, Vederson, Alex, Güiza