Chelsea nefes aldı!

İngiltere Premier Lig'in 20. haftasında lider Chelsea, sahasında Fulham'ı 2-1 yendi.

Stamford Bridge Stadı'nda oynanan Londra derbisinde, Fulham 4. dakikada Gera'nın attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde kapadı. Golcü oyuncusu Drogba ile 73. dakikada beraberliği yakalayan ''Maviler'', 75. dakikada Smalling'in kendi kalesine attığı golle 2-1'lik üstünlüğü sağladı ve karşılaşma bu skorla sona erdi.

Son 2 haftada West Ham United ve Birmingham City ile berabere kalarak 4 puan kaybeden Chelsea, bugünkü galibiyetin ardından puanını 45'e çıkardı.

Tuncay Şanlı'nın takımı Stoke City, Cumartesi günü Manchester City karşısında aldığı 2-0'lık yenilgi sonrasında bugün de sahasında Birmingham City'ye 1-0 mağlup oldu.

Milli futbolcunun ilk 11'de sahaya çıktığı ve 90 dakika forma giydiği karşılaşmada, Birmingham City'ye galibiyeti getiren golü 50. dakikada Jerome kaydetti.

Bugün oynanan bir başka Londra derbisinde ise Tottenham Hotspur, sahasında West Ham United'ı 2-0 yendi. Lacivert-beyazlı takımın gollerini 11. dakikada Modric ve 81. dakikada Defoe attı.

Günün diğer maçlarında Blackburn Rovers ile Sunderland 2-2 berabere kalırken, Everton sahasında Burnley'i 2-0 yendi.

Gol krallığı yarışında Chelseali Didier Drogba ve Tottenham Hotspur'dan Jermain Defoe 14 golle ilk sırada yer alıyor. Bu futbolcuları 13 golle Wayne Rooney (Manchester United) ve Darren Bent (Sunderland), 11 golle Fernando Torres (Liverpool), 10 golle de Louis Saha (Everton) izliyor.

Ligde salı ve çarşamba günü oynanacak maçların programı şöyle:

29 Aralık Salı: Aston Villa-Liverpool, Bolton Wanderers-Hull City

Çarşamba: Portsmouth-Arsenal, Manchester United-Wigan Athletic