Capello: İyi oynarsa Beckham'ı kadroya alırım

İngiltere Milli Takımı Teknik Direktörü Fabio Capello, David Beckham'ı, hazır olması halinde 2010 Dünya Kupası Finalleri kadrosuna davet edeceğini söyledi.

İtalyan medyasına konuşan İngiltere Milli Takımı'nın İtalyan teknik direktörü Fabio Capello, ilginç açıklamalar yaptı. Capello, Los Angeles Galaxy takımından Milan'a kiralık olarak gelen İngiliz yıldız David Beckham'a mesaj göndererek, "Eğer Beckham takımında düzenli oynarsa ve fizik olarak istediğim seviyede olursa onu milli takıma çağırırım. Ben yaşa bakmıyorum, kaliteye bakıyorum. Beckham'da ciddi bir profesyonel ve Dünya Kupası onun için çok önemli" dedi.

Capello, İtalyan teknik adam Roberto Mancini'nin Manchester City'nin başına geçmesini ve İngiltere'de İtalyan teknik adamların artmasını da değerlendirerek, "Bu bizim futbolumuza duyulan saygının bir sonucu. Onlar İtalyanları tercih ediyorlar çünkü biz farklı idealler sunuyoruz" diye konuştu.

Capello, İtalyan futbolunun ise İngiliz futbolundan öğrenecek birçok şeyi olduğunu vurgulayarak, "Premier Lig, dünyadaki en ilginç en çekici lig. Stadyumları, güvenliği, güzelliği ile çok özel bir lig. Örneğin Newcastle United'a bakın. Onlar ligden düştü ancak ikinci ligde bile onları görmeye 50 bin kişi gidiyor. Ancak biz çok hata yapıyoruz. Özellikle de stadyumlarda. Stadyum ve seyirci sorunlarını şiddet olaylarını çözemiyoruz. Bu da beni üzüyor" dedi.