Guiza devre arasında yolcu

Fenerbahçe yönetimi, istediği performansı bir türlü sahaya yansıtamayan İspanyol golcüsü Güiza'yı devre arasında göndermenin planlarını yapıyor.

Sarı-lacivertlilerin 2 sezon önce 14.7 milyon Euro’ya Mallorca’dan aldığı İspanyol oyuncunun bir türlü ’kral’ günlerine geri dönememesi ve beklentileri karşılayamaması sebebiyle Güiza’yı zarar etmeden elden çıkarmak isteyen yönetimin menajerlere haber yolladı.

Ocak ayında açılacak transfer döneminde İspanyol golcü için 14 milyon Euro isteyecek olan F.Bahçe, bu rakama alıcı bulursa Güiza’yı satacak. İspanya Milli Takımı’nda ve ülkesinde hâlâ el üstünde tutulan 29 yaşındaki ismin bu medyatikliğini kaybetmemesi, yönetimin en büyük umudu.

Fakat İspanyol oyuncunun ocakta satılmaması durumunda B planı da el altında tutuluyor. Bu plan ise 2010 Dünya Kupası’ndan geçiyor. Bir sakatlık yaşamazsa İspanya Milli Takımı’yla G.Afrika’ya gitme ihtimali çok yüksek olan Güiza’yı, Dünya Kupası’na ’hazır’ bir biçimde yollamak isteyen yönetim, Okçu’yu el üstünde tutup, tüm dertlerine çözüm bulacak.

İSTEDİĞİ KULÜBE GİDEBİLİR

Türkiye’ye geldiği günden beri eşinden annesine kadar birçok kişinin açıklamaları sonrası zor durumlara düşen Güiza’ya psikolojik desteği arttırmaya karar veren sarı-lacivertliler bunun meyvesini da Dünya Kupası sonrası toplamayı düşünüyor. İspanyol oyuncuya, bu büyük vitrinde göstereceği performansla 14 milyon Euro’luk bir teklif gelmesini uman F.Bahçe, işini de sağlama alacak.

FIFA’nın yeni kurallarına göre 28 yaşını geçmiş bütün oyuncular, imza attıkları kulüpte 2 sezon oynadıktan sonra, bavullarını alıp istedikleri takıma gidebiliyorlar. 2012’ye kadar sözleşmesi bulunmasına rağmen 29 yaşında olan ve bu sezon sonunda F.Bahçe’deki 2. sezonunu tamamlayacak olan Güiza, isterse şu dönemde bile istediği takımla görüşüp, ön protokol imzalayabilir.

BU tip bir durumda davası FIFA’ya gidecek olan Güiza ve yeni anlaştığı kulüp, F.Bahçe’ye FIFA’nın belirleyeceği rakamı ödeyecek ve dosya kapanacak. Böyle bir durumda gelecek para ise sarı-lacivertlileri mutlu etmeyecek.

Güiza’nın Dünya Kupası’na gidip, dönmeme ihtimali de var. Afrika’da iyi bir performans sergilemesi halinde etrafını saracak menajerlerle anlaşması durumunda da F.Bahçe, FIFA’nın belirleyeceği rakama razı olacak.

Bu ihtimali göz önünde bulunduran yönetim, ocak ayı biter bitmez Daniel Güiza’nın sözleşmesini 2014 Mayıs’a kadar uzatmak için çalışmalara başlayacak. Eğer bunu başarırlarsa İspanyol oyuncunun dünya kupası sırasında da bütün hakları F.Bahçe’nin olacak.