M.United'ın eski oyuncusu hayatını kaybetti

Manchester United'ın eski kanat oyuncularından ve 1958 yılındaki uçak faciasının yaralı kurtulan isimlerinden Albert Scanlon 74 yaşında hayatını kaybetti.

İngiliz ekibi Manchester United Futbol Takımı'nın en acı hatıralarından birisi olan 1958 yılındaki trajik uçak kazasından sağ kurtulmayı başaran isimlerden birisi olan takımın eski kanat oyuncularından Albert Scanlon 74 yaşında hayata gözlerini yumdu. Scanlon 1956 ve 1967 yıllarında Manchester formasıyla 2 şampiyonluk yaşamış. 127 maçta 35 gole imza atmıştı. 1960 yılında Newcastle United'a transfer olan Scanlon daha sonra Lincoln City ve Mansfield Town takımlarında top koşturmuştu. Scanlon 1966 yılından futbol kariyerini noktalamıştı.

Albert Scanlond dünya futboluna 'Busby'nin Bebekleri' (Busby Babes) olarak geçen 1950'li yıllarında ünlü Manchester United takımının bir oyuncusuydu.
Teknik direktör Matt Busby  tamamı gençlerden oluşan bir Manchester United takımı kurmuştu. M.United'a, futbolcularının genç yaşta olmaları nedeniyle 'Busby'nin Bebekleri' diye hitap ediliyordu.