Fenerbahçe 3-0 Altay

Ziraat Türkiye Kupası A Grubu ilk hafta karşılaşmasında Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu'nda konuk ettiği Altay'ı 3-0 yendi.

2009 yılında son kez taraftarıyla buluşan Turkcell Süper Lig'in ilk yarı lideri Fenerbahçe'de gecenin gollerinin altına imza koyan isimler 35 ve 78'te Özer Hurmacı ve 58'de ise Mehmet Topuz oldu.

F.Bahçe'de Daum'un son haftalarda sık sık 11'de şans verdiği genç yıldız Özer Hurmacı geceye damga vurdu. 1986 doğumlu Özer sarı-lacivertli takımda ilk resmi gollerini Altay karşısında bulmuş oldu. Boş tribünler önünde oynanan karşılaşmada F.Bahçe'nin çok rahat futbolu maçın özeti gibiydi.

Bu arada F.Bahçe'nin 18 yaşındaki genç futbolcusu Abdülkadir Kayalı da 81'de Özer Hurmacı'nın yerine oyuna dahil oldu ve F.Bahçe taraftarının büyük özlemi dinmiş oldu.

A Grubu'nda günün ilk maçında Antalyaspor Eskişehirspor'u 1-0 mağlup ederken, Tokatspor haftayı bay geçirdi. Grupta ilk iki sırada yer alan takımların çeyrek finale yükseleceği Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe bu 3 puanla grup mücadelelerine lider olarak başladı. Sarı-lacivertli ekip kupad bir sonraki maçında 10 Ocak'ta Eskişehirspor deplasmanına çıkacak. Altay ise 2. haftayı maç yapmadan geçirecek.

AZ SÜRE ALANLAR SAHADA


F.Bahçe Teknik Direktörü Christoph Daum maçta, ligde az süre alan futbolcularına şans verdi. Volkan Demirel'i maçın 18 kişilik kadrosuna dahil edilmezken Volkan Babacan kaledeydi. Yorgunlukları bulunan Alex ve Emre, sakatlığı olan Güiza Kazım ve Önder maç kadrosunda yer almadı. Deniz ve Uğur ile Özer de 11 kişilik kadroda yer aldı.

KAÇANLAR ÇOKTU, SONER DEVLEŞTİ


Temposuz başlayan maçın ilk yarısında Fenerbahçe ilk yarıda yakaladığı çok ciddi 4-5 gol pozisyonundan sadece bir tanesinden yararlanamadı.

F.Bahçe'de ilk yarıda Altay karşısında Semih - Mehmet Topuz - Özer üçgeni dikkat çekerken sol kanatta zaman zaman Uğur da bu üçlüye eşlik etti. Altay'da 20 yaşındaki genç forvet Burak'ın ilk 45 dakika içindeki çabası ise yeterli değildi. 23. dakikada kale önünde 5 metre uzaklıkta sol tarafta Musa'nın yaptığı vuruşta F.Bahçe kalecisi Volkan Babacan'ın kurtardığı top ise 45 dakikanın belki de en önemli kader anıydı.

F.Bahçe sol kanatında Andre Santos ilk yarıda çokca top kayıbı ile oynarken Özer Hurmacı'nın bu maçta forvet arkasında ve orta sahada serbest adam görüntüsü dikkat çekti. Daha önceki maçlarda Özer mücadeleye genelde sağ kanatta çizgiye yakın bir bölgede başlıyordu.

ORGANİZE İŞLER BUNLAR


İlk yarıda Fenerbahçe'nin tek golü de son haftalarda Daum'ın sıkça kullandığı Özer'den geldi. 35'te sol kanattan Uğur ortaladı, Mehmet Topuz penaltı noktası üzerine topu indirdi. Genç yıldız Özer Hurmacı iyi bir kontrol ve vuruş ile topu ağlara gönderdi.

Fenerbahçe'de ilk yarıda Cristian Baroni'nin uzaklardan yaptığı iki güzel şut Altay kalecisi Soner'e takılırken, Uğur Boral ve Mehmet Topuz'un çok net pozisyonlardaki kafa vuruşlarını da kurtarmayı bilen isim 28 yaşındaki kaleciydi. İlk yarıda Altay kalecisi çok ciddi kurtarışlar yaptı.

Bu arada F.Bahçe'de ilk yarıda futbolcular arasındaki gerilimin artması da dikkatlerden kaçmadı. Devre 1-0 F.Bahçe üstünlüğü ile tamamlandı, sarı-lacivertli ekip maçta oldukça rahattı. İkinci devre de bu rahatlıkla başladı.

ALTAY OYUNA GİREMİYOR, TOPUZ SAHNEDE


Fazla direnç gösteremeyen Altay karşısında topa daha çok hükmeden Fenerbahçe'de 58'de sahanın en sevinçli ismi Mehmet Topuz oldu. Bir süredir girdiği önemli gol pozisyonlarında çerçeveyi bulamayan, bulsa da kaleciyi geçemeyen Mehmet Topuz bu şanssızlığını kırdı. Andre Santos'un başlattığı atakta Brezilyalı ceza sahası üzerindeki Mehmet Topuz'a yerden şık bir pas attı. Mehmet Topuz bekletmeden koşu anında vurdu ve durumu 2-0'a taşıdı. F.Bahçeli futbolcular gol sevinci yaşarken, pası attıktan sonra sakatlanan Andre Santos'u unuttular, bu görüntü de ilginçti.

Bu golden 3 dakika sonra ise sakatlığı sona eren ve uzun süre sonra kadroya dahil edilen Deivid de Souza 62'da Deniz Barış'ın yerine oyuna girdi. 2-0'dan sonra Fenerbahçe ise oyunu rölantiye aldı ve yenilgiyi kabullenen rakibi karşısında maçı formalite dakikalarına dönüştürmüş gibiydi.

72'de günün çalışkan isim lerinden Mehmet Topuz ise yerini Ali Bilgin'e bıraktı. 2-0'dan sonra Altay da zaman zaman Fenerbahçe kalesinde çok etkili oldu. Bu pozisyonlarda F.Bahçe'nin altyapı ürünü 21 yaşındaki genç kalecisi Volkan Babacan başarılıydı.

ÖZER TOPUN ALTINA GİRDİ VE


78'de Fenerbahçe'de sahneye çıkan isim yine Özer Hurmacı'ydı. Deniz Barış'ın oyundan çıkmasından sonra orta sahanın göbeğine daha çok yaklaşan Özer bir pozisyonda penaltı noktası üzerinde seken topun altına iyi girdi ve sol ayağı ile topu köşeye göndermesini bildi. Rahat Fenerbahçe, artık çok ama çok rahattı.

Gecenin yıldızı Özer Hurmacı 81'de yerini takımın 18 yaşındaki gelecek vaadeden oyuncusu Abdülkadir Kayalı'ya bırakırken, tribünlerin ayağa kalkarak iki futbolcuyu da alkışlaması dikkat çekiciydi. F.Bahçe taraftarının uzun süredir beklediği görüntülerden biri gerçeğe dönüşmüş oldu.

Kalan dakikalarda iki takım adına çok da önemli pozisyonlar gelişmezken 90 dakika sonunda skorbord 3-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğünü gösteriyordu. Fenerbahçe'de Özer Hurmacı kadar, Volkan Babacan da gecenin hatasız oynayanları listesinde yer aldı.


Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Özgüç Türkalp, Muharrem Yılmaz, Mehmet Metin
Fenerbahçe: Volkan Babacan, Bekir, Lugano, Bilica, Dos Santos, Mehmet Topuz (Dk. 72 Ali), Deniz (Dk. 61 Deivid), Cristian, Uğur, Özer (Dk. 83 Abdülkadir), Semih
Altay: Soner, Yüksel, Yiğitcan, Onur, Mesut, Alp, Eyyüp Hasan (Dk. 74 Metin), Musa Çağıran, Musa Sinan (Dk. 83 İsa), Burak (Dk. 61 Şehmus), Cenk Ahmet
Goller: Dk. 35 ve 78 Özer, Dk. 57 Mehmet Topuz
Sarı Kartlar: Dk. 66 Bilica, Dk. 87 Semih (Fenerbahçe), Dk. 88 Cenk Ahmet (Altay)