Del Bosque'nin sözleşmesi 2012 yılına kadar uzatıldı

İspanya Futbol Federasyonu, milli takım teknik direktörü Vicente Del Bosque'nin sözleşmesini 2 yıl daha uzattı. Tecrübeli teknik adam 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri'ne kadar takımın başında kalacak.

İspanya Milli Futbol Takımı'nı yenilgisiz olarak 2010 Dünya Kupası Finalleri'ne taşıma başarısı gösteren tecrübeli teknik direktör Vicente Del Bosque ile 2 yıllık yeni kontrat imzalandı. İspanya Futbol Federasyonu, Del Bosque ile sözleşmeyi yeniledi. Normal şartlarda sözleşmesi 2010 Dünya Kupası Finalleri'nin ardından bitecek olan Del Bosque'nin sözleşmesi Ukrayna ve Polonya'nın ev sahipliği yapacağı 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri'ne kadar devam edecek. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Angel Maria Villar, "Önümüzde yıl Dünya Kupası'nda nasıl bir sonuç alırsak alalım yönetim kurulu olarak iki yıl daha Del Bosque ile devam etme kararı aldık. Güney Afrika'ya çok başarılı bir şekilde gitmeye hak kazandık. Bu Del Bosque'nin sözleşmesini uzatmamız için yeterli" dedi.

Bir dönem Beşiktaş'ı da çalıştıran Real Madrid'in eski teknik direktörü Vicente Del Bosque, İspanya'nın başında çıktığı 22 maçta 21 galibiyet gördü. İspanya Milli Takımı, Türkiye'nin de bulunduğu 2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup'ta oynadığı 10 maçın 10'unu da kazanarak Güney Afrika biletini kazanmıştı.
Avrupa Şampiyonu İspanya, 2010 Dünya Kupası Finalleri'nin de en büyük favorisi olarak gösteriliyor.