'Asr-ı Fener' Ankaralı Fenerbahçelilerle buluştu

1907 Fenerbahçe Derneği'nin Fenerbahçe Spor Kulübü'nün 100. yılı anısına hazırlattığı 'Asr-ı Fener - Bir Efsanenin Tarihi' isimli eserin Ankara'daki tanıtımı Sheraton Otel'de gerçekleştirildi.

Eserin tanıtım gecesine Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra, siyaset, iş ve spor dünyasının önde gelen isimleri katıldı.
Fenerbahçe'nin 100 yıllık tarihini anlatan 'Asr-ı Fener; Bir Efsanenin Tarihi' adlı eser Ankaralı Fenerbahçelilere düzenlenen bir geceyle tanıtıldı. 1907 Fenerbahçe Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç'un ev sahipliğinde düzenlenen geceye; başta Fenerbahçe yönetimi olmak üzere, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Devlet Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış, Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir, Acun Ilıcalı, Tülin Şahin, İbrahim Kutluay, Ankaralı Fenerbahçeliler, iş ve siyaset dünyasının önemli temsilcileri katıldı.

Ali Koç, Asr-ı Fener'in Ankara'daki tanıtım gecesinde yaptığı konuşmada, 1907 Fenerbahçe Derneği'nin kuruluşundan bu yana, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün her alanda gelişmesine ve güçlenmesine katkıda bulunmak için çalıştığını ve projeler ürettiğini söyledi.

"ASR-I FENER EŞSİZ BİR KOLEKSİYON ESERİ"
Ali Koç konuşmasını şöyle sürdürdü: "Asr-ı Fener, 40 kişilik bir çalışma ekibinin, devlet arşivleri, kulübümüzün arşivi, özel arşivler, müzeler, kütüphaneler ve yabancı arşivlerdeki yüzlerce yayın ve kitabı inceleyerek, Fenerbahçe'mizin tarihiyle ilgili 50 bine yakın fotoğraf, tablo ve belgeye ulaşmasıyla hazırlandı. 2 yılı aşkın sürede hazırlanan kitap için Fenerbahçe'de görev yapmış sporcular, idareciler ve yakınlarıyla söyleşiler yapıldı; değerli görüşleri kaynak olarak kullanıldı."

"TÜRKİYE'NİN TARİHİNİ YANSITIYOR"

Asr-ı Fener'in, sadece Türk sporunun değil, yurtseverliğin, çağdaşlaşmanın ve Cumhuriyet ilkelerine bağlılığın tarihi olduğunu belirten Ali Koç, eserin 2007 adet basıldığını ve tekrarı olmayacağını sözlerine ekledi. Ali Koç, Asr- ı Fener'in arkasında büyük bir destek ve emek olduğunu ifade ederek emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür etti ve, "İkinci Asr-ı Fener'in de en az ilki kadar görkemli bir tarihi yansıtacağına inanıyoruz. Fenerbahçelilerine sayfalarını gururla çevirecekleri bir asrın
tarihini bırakmanın heyecanını yaşamaktan mutluyuz" dedi.

"ASR-I FENER'DE İLK DEFA GÜN IŞIĞINA ÇIKAN BELGELER MEVCUT"
Gecede 1907 Fenerbahçe Derneği Başkan Yardımcısı Melih Esen Cengiz de bir konuşma yaptı. Melih Esen Cengiz, "Asr-ı Fener'de; Türkiye tarihinin görkemli mirasını, bir kısmı ilk defa gün ışığına çıkan zengin belge, fotoğraf ve tarihimizi yaratanların anılarıyla dopdolu ayrıntılı olarak bulacaksınız" dedi.

'Asr-ı Fener: Bir Efsanenin Tarihi''nin tanıtım gecesi 19:07'de kokteyl ile başladı. 20:07'de start alan gecenin sunuculuğunu Feryal Pere ve Halit Kıvanç üstlendi. Esprili sunumlarıyla geceye renk katan ikiliye Tülin Şahin de zaman zaman eşlik etti.

Fenerbahçe'nin şanlı tarihini gözler önüne seren Asr-ı Fener'in Ankara'da tanıtıldığı geceye Acun Ilıcalı'nın şovu damgasını vurdu. Acun Ilıcalı habercilik döneminde yaşadığı sıra dışı olayları esprili bir şekilde anlattığı şovuyla konuklara keyifli anlar yaşattı.

1907 Fenerbahçe Derneği'nin Ankara'da düzenlediği geceye Ankaralı Fenerbahçeliler büyük ilgi gösterdi. Gecenin sonunda yapılan açık artırmayla, toplam 2007 adet basılan ve Fenerbahçe'nin 100 yıllık tarihini fotoğraf ve özel değerlendirmelerle anlatan bu çok önemli eserin özel sayıları Ankaralı sahiplerini buldu. Gecede en büyük ilgiyi ise Ankara'yı sembolize eden 0006 ve Cumhuriyet'i simgeleyen 1923 numaralı Asr-ı Fener eserleri gördü.