Fenerbahçe Twente karşılaşmasının 11'leri

Avrupa'daki temsilcilerimizden Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi (H) Grubu'ndaki 5. hafta maçında deplasmanda Hollanda'nın Twente takımıyla karşı karşıya geliyor.Kanarya maçı kazanması durumunda gruptan lider çıkmayı garantileyecek.

Lige fırtına gibi başlayan, ancak bu sezonki ilk resmi yenilgisini Twente önünde alan Fenerbahçe, bu kez bambaşka bir konumda Hollanda ekibine konuk oluyor.

Süper Lig'deki son galibiyetini Galatasaray'a karşı alan ve Kayserispor beraberliği, Beşiktaş ve Kasımpaşa yenilgileri ile çalkantılı bir dönemece giren sarı kanarya, taraftarını Avrupa'da mutlu etmek istiyor. UEFA Avrupa Ligi H Grubu'nun zirvesinde yer alan temsilcimiz, 1 puan alsa bile gruptan çıkabilecek. Ancak kazanırsa hem grup liderliğini garantileyecek, hem de kurada seribaşı olarak dev takımlarla karşı karşıya gelmekten kurtulacak.

Fenebahçe seri başı olması durumunda, 18 Aralık günü Nyon'da çekilecek kurada Liverpool, Bayern Münih ve Juventus gibi devler yerine 12 grup ikincisi ve Şampiyonlar Ligi'nden gelen en kötü dört 3. ile eşleşecek.

Bu arada sarı lacivertli temsilcimizin rakibi, zorlu maç öncesi ilginç bir olayla karş karşıya kaldı.

Hollanda ekibinde, alkollü araç kullanarak kaza yapan orta saha oyuncusu Theo Jansenn, kulüp başkanı tarafından 2 ay kadro dışı bırakıldı. Şubat ayından önce sahalara dönemeyecek olan 28 yaşındaki oyuncu pişman olduğunu söylerken burnu kırılan ve vücudunun birçok yerinde kesikler bulunan Jannsen'in aracındaki 3 kişinin de yaralandığı belirtildi.

De Grolsch Veste Stadı'nda TSİ 20.00'de başlayacak maçı, İspanya Futbol Federasyonu'ndan Cesar Muniz Fernandez yönetecek, Fernandez'in yardımcılıklarını aynı federasyondan Jose Miranda ve Carlos Ferreiro yapacak.

Fenerbahçe, (H) Grubu'nda 3 galibiyet, 1 mağlubiyet sonucu 9 puanla ilk sırada yer alırken, sarı lacivertli ekip, 7 puanlı en yakın takipçisi Twente ile yapacağı bu maçı kazanması durumunda gruptan lider çıkmayı garantileyecek.

STAT: De Grolsch Veste
SAAT: 20.00

HAKEM: Muniz Fernandez (İspanya)

TWENTE: Boschker, Carney, Wisgerhof, Stam, Douglas, Brama, Perez, Parker, Ruiz, Nkufo, Stoch

FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan, Lugano, Bilica, Roberto Carlos, Mehmet Topuz, Selçuk , Baroni (Deniz), Vederson, Alex, Güiza