Elveda Roberto Carlos

Brezilyalı futbolcu Roberto Carlos, dün oynanan Sheriff karşılaşmasının ardından Fenerbahçeli taraftarlar ve futbolculara veda etti.

Fenerbahçe’de Roberto Carlos defteri dün resmen kapandı. Brezilya’nın önemli takımlarından Corinthians ile el sıkışan tecrübeli oyuncu, sarı lacivertli kulüple sözleşmesini karşılıklı olarak feshetme konusunda anlaştı.

Roberto Carlos giderken Fenerbahçe’ye tam 3.5 milyon Euro para kazandırdı. Sarı lacivertli yöneticiler birkaç gündür sözleşmesinin feshi için görüştükleri Brezilyalı futbolcuya, “Corinthians ile anlaşmana saygı duyuyoruz. Bu senin tercihin. Ancak senin bir bonservis bedelin var. 3 milyon Euro’yu getirirsen, gitmene izin veririz” dediler.

KENDİM ÖDEYECEĞİM

Roberto Carlos, “Corinthians’a, ‘benim için bonservis bedeli ödemeyeceksiniz’ dedim. Bu saatten sonra onlardan para istemek olmaz. Bonservis paramı ben kendi cebimden ödeyeceğim. Size 1.5 milyon Euro vereyim, bu işi bitirelim” dedi. Fenerbahçeli yöneticiler de olumlu yanıt verince, taraflar masadan el sıkışarak ayrıldı. Sarı lacivertli kulüp, Roberto Carlos’a sezonun ikinci yarısı için ödemesi gereken 2 milyon Euro’dan da kurtulduğu için 3.5 milyon Euro kara geçmiş oldu.

AURELİO VE TUNCAY GİBİ OLMADI


Mehmet Aurelio, Tuncay Şanlı gibi yıldızlarından dahi tek kuruş kazanamayan Fenerbahçe, Roberto Carlos’tan giderayak 3.5 milyon Euro kazanmış oldu. Sarı lacivertli yönetim de Brezilyalı futbolcunun bu jestine jestle karşılık vererek, dün akşam kulübün resmi internet sitesine, “Yolun açık olsun Fenerli Carlos usta” başlıklı bir bölüm açıp, şöyle dedi: “Roberto Carlos’la yollarımız, Brezilyalı oyuncumuzun özel sebepleri nedeniyle bugün (dün) itibariyle ayrılıyor. Sözleşmesi karşılıklı olarak feshedilen Roberto Carlos’a bundan sonraki futbol hayatında başarılar diliyor, Fenerbahçemiz adına yaptıkları ve yapacakları için teşekkür ediyoruz.”

BİLMEYENLER FENERBAHÇE’Yİ ÖĞRENDİ


Roberto Carlos, Fenerbahçe’den ayrıldığı için üzgün olduğunu belirterek, “Hayatımda öyle bir döneme gelmiştim ki bir karar vermek gerekiyordu. O karar da Brezilya’ya dönme yönünde oldu” dedi. Kendisinin sarı lacivertli kulübe neler kattığı sorusuna, “Benim gelişim Fenerbahçe’nin kapılarını diğer oyunculara sonuna kadar açtı. Bilmeyen oyuncular Fenerbahçe’yi öğrendi” cevabını veren Roberto Carlos, “Futbol kariyerim bittikten sonra Fenerbahçe bana bir teklif yaparsa, yine burada olmaktan mutluluk duyarım” dedi.

Carlos, son olarak Türkçe “Teşekkürler Türkiye” diyerek veda etti. Maç sonrası takım arkadaşları tarafından omuzlara alınan ve çiftetelli oynatılan Carlos’u, Aziz Yıldırım ve yöneticiler soyunma odasında alkışlarla uğurladı. Bu arada yöneticiler arasındaki forma kapma savaşını asbaşkan Murat Özaydınlı kazandı. Roberto Carlos, pazar günü Türkiye’den ayrılacak.