Kazım'ı suçlayan kişi dolandırıcı çıktı

Fenerbahçeli Colin Kazım'ın, ''Bahis şikesini organize ettiği'' iddialarının kaynağı olarak ortaya çıkan Talip Doğan Karlıbel isimli Türk'ün, 2005 yılında ''Dolandırıcılıktan'' hüküm giydiği ortaya çıktı.

Sarı-Lacivertli futbolcunun şikeye bulaştığı yönündeki haberleri yazan Sabah Gazetesi muhabiri Şaban Arslan'ın, ''Kaynak'' olarak gösterdiği Karlıbel'i Türk kamuoyu daha çok, CHP Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki iddiaları ile tanıdı.

Kılıçdaroğlu, ''Ergenekon davası'' kapsamında hakkında çeşitli suçlamalarda bulunan Talip Doğan Karlıbel'i mahkemeye verdi ve mahkum ettirdi.

Kılıçdaroğlu ayrıca, Karlıbel'in gazete ilanı ile yurtdışına işçi göndereceğini vaat ettiğini, ancak işçilerin paralarını aldıktan sonra işyerini kapatıp kaçtığını ve bu yüzden tutuklandığını, Üsküdar 2.Ağır Ceza Mahkemesinin 2005/118 Esas, 2005/279 No.lu kararı ile 7 Ekim.1999 ile 13 Eylül 2000 tarihleri arasında dolandırıcılıktan cezaevinde yattığını ve 14 Aralık.2005 tarihli mahkeme kararına istinaden hakkında kesinleşmiş hapis kararını olduğunu da belirtti.