Daum'dan Carlos açıklaması

Fenerbahçe teknik direktörü Daum ve oyunculardan Deniz Barış, bir basın toplantısı düzenledi.

Daum, basın toplantısına, "Sözlerime UEFA'ya teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten çok iyi bir ligde oynuyoruz. O kadar ki UEFA Avrupa Ligi adeta Şampiyonlar Ligi'ne benziyor. İlk kez bu yıl düzenlenen bu organizasyon her ülkede çok iyi karşılandı" diyerek başladı.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı basın toplantı odasında yapılan toplantıda Daum, "Bu yıl bir ilk de hakeme yardımcı olması için 2 asistan hakemin Avrupa Ligi'nde görev yapması oldu. Bu sistemin tam olarak oturmasını heyecanla bekliyorum. Avrupa Lig'inde izlediğim kadarıyla bu iki hakem karşılaşmalara pek de fazla karışmadı. Bunun bir nedeni belki de yerleştirilen hakemler sayesinde ceza alanında istenmeyen faullerin yaşanmaması oldu" dedi.

Christoph Daum, Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi'ndeki durumunun kendisini memnun ettiğini söyledi. UEFA Avrupa Ligi'ne Twente mağlubiyeti nedeniyle kötü bir başlangıç yaptıklarını ifade eden teknik direktör Daum, bu durumu daha sonra kendi lehlerine düzelttiklerini vurguladı. Daum, Sheriff ile yapacakları karşılaşmada yine ellerinden geleni yapacaklarını ifade ederken bunun Türk futbolu için puan toplama açısından avantaj olduğuna dikkat çekti.
Daum sözlerini şöyle sürdürdü: "Yarınki maç için şu an elimizde olan en iyi futbolcularla, takımla sahaya çıkmak istiyoruz. Görev alacak futbolcular da kazanmak için elinden gelen her şeyi yapacaklar. Bazı oyuncularımızın sakatlıkları bulunuyor.

Emre, Deivid gibi yarınki maça yetişmeyecek oyuncularımız var. Ama bunun net yanıtını ancak yarın alabiliriz. Öte yandan Alex, Cristian, Volkan Demirel'de de soru işaretleri var. Volkan Demirel ne yazık ki eniştesini kaybetti ve aile olarak önemli bir acı yaşıyor
bu nedenle oynayamayabilir. Ama az önce de ifade ettiğim gibi yine de oynayabileceğimiz en iyi takımla oynayacağız. Bu maçın en güzel yanı taraftarımıza kavuşuyor olmamız. Sonunda onların karşısında oynayabileceğiz. Bu maçta en iyi şekilde performans göstermeyi hedefliyoruz."

Daum, Sheriff maçıyla ilgili olarak ise,"İlk maçta da gördüğümüz gibi yine iyi bir ekiple karşılaşacağız. İlk maçta öne geçmemize ve rakibimiz geriye düşmesine karşın mücadeleyi bırakmayarak bizi oldukça zorlamıştı. Yine yarın da oldukça zorlu bir maç bekliyoruz. Rakibimiz karşısında maç devam ettiği sürece hep hazır olmak istiyoruz" diye konuştu.
Teknik Direktör Christoph Daum basın mensuplarının Alex ve Cristian'ın son durumlarına ilişkin bir sorusuna ise, "Alex'in adalesinde bir sorun var. Sağlık ekibi bu sorunu giderebilmek için en iyi şekilde çalışıyor. Alex dün yapılan idmanda hafif bir çalışmaya katıldı. Cristian'ın ise bileğinde bir zedelenme söz konusu. O da aynı şekilde tedavi altında. Bu iki oyuncumuzun durumu ile ilgili olarak ne yazık ki bugün bir şey söyleyemeyiz. İki oyuncumuzun da durumu ile ilgili kararı yarın vereceğiz" diye cevap verdi.

Corinthians'la anlaştığı açıklanan Brezilyalı yıldız Roberto Carlos'un oynayıp oynamayacağı ile ilgili bir soruya ise Daum, "Roberto Carlos'un oynama olasılığı var ancak o da net değil. Oyuncularımızın hangisinin oynayıp oynamayacağına bir gün önceden karar vermek istemiyorum. Son antrenmanı da değerlendirip karar vereceğim. Carlos şu anda kulübümüzle futbol dışı konuları konuşuyor. Bu duruma da bazı gelişmeleri bekleyip yarın karar vermek istiyoruz" yanıtını verdi.

Carlos'un bu maçla ilgili oynama yönünde bir talebi olup olmadığı sorulduğunda ise Daum, "Carlos benimle bu anlamda görüşmedi. Corinthians ile ilgili bir şey duymadım" yanıtını verdi.
Daum bir basın mensubunun, "Van Hooijdonk'u da son maçında oynatmamıştınız. Carlos aynı akıbete uğrayabilir mi?" şeklindeki sorusuna ise Alman teknik adam, "Benim bildiğim kadarıyla Van Hooijdonk son maça kadar oynamıştı. Belki oynamamışsa bir sakatlık olmuş olabilir ama benim bildiğim kadar mukavelesinin son gününe kadar burada oynadı" diye cevap verdi.

Fenerbahçe'nin tecrübeli orta saha oyuncularından Deniz Barış, FC Sheriff maçıyla ilgili olarak, "Bu bizim son grup maçımız. Diğer maçlarımızı da başarılı bir şekilde karşılaşmalarımızı oynadık. Yarın son maçımıza çıkacağız ve tabii ki kazanmak için mücadele edeceğiz" diye konuştu.

Deniz, Sheriff için kendi maçlarının çok önem taşıdığını bildiklerini ifade ederek, "2. tur için yerimizi garantilemiş olsak da biz yine de kazanmak için sahaya çıkacağız. Bir üst turda Şampiyonlar Ligi'nden gelen takımlar olacak ve bu takımlarda oldukça zorlu olacaklar" dedi.

Deniz Barış, bu maç için beklentilerinin sorulması üzerine ise, "Kendi açımdan beklentilerim daha farklı. Takımdaki her oyuncu gibi ilk 11'de yar almayı istiyorum. Sonuçta kararı veren kişi hocamız oluyor. Biz futbolcu olarak en iyi performansımızı göstermemiz gerekiyor. Sonuçta bireysel başarı değil de takımın başarısı ön planda olması gerekiyor. Ligde ise son dönemde sıkıntı yaşıyoruz ama ikinci yarıda bu durum farklı olacak. Trabzonspor maçını oynamamızın ardından lig tamamlanacak. Devre arası bittikten sonra ikinci yarıya farklı bir başlangıç yapacağız" diye konuştu.

Deniz, son dönemlerde gazetelerde çıkan haberlerle ilgili olarak sorulan bir soruya ise, "Bazı çirkin haberler çıkmış olabilir. Ne kadar doğru olduğu ya da olmadığı tartışılabilir. Yavaş yavaş böyle haberleri değil de futbolu konuşmamız gerekiyor. Bunun dışında bir şey söylemek istemiyorum" yanıtını verdi.