Nihat'la dalga geçtiler

Yuvaya dönüş yaptığı günden buyana istediği performansı elde edemeyen Nihat Kahveci spor gazetelerinin alay konusu oldu.

Süper Lig'de 8 maçta 8 galibiyet alarak zirveye ortak olan Beşiktaş, iki haftadır puan kaybediyor. İnönü Stadı'nda Diyarbakırspor'la berabere kalan Siyah-Beyazlılar, dün de Manisa deplasmanında iki altın puan bıraktı, Mustafa Denizli’nin Nihat ısrarı bu puan kaybında belirleyici faktördü.

SAÇ BAŞ YOLDURTTU
Brezilyalı futbolcu Bobo’nun golünden sonra takımını farka götürebilecek fırsatları harcayan Beşiktaş'ta Nihat Kahveci yine saç-baş yoldurttu. Milli futbolcu, yakaladığı önemli fırsatları gole çeviremedi. Beş kez pozisyona girip gol atamayan Nihat'a bazı taraftarlar tepki gösterdi. Beşiktaş, şampiyonluk yarışındaki rakipleri Kayserispor, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor ve Bursaspor'un 3'er puan kazandığı haftada Manisa'dan beraberlikle dönerek ağır bir yara aldı.

BU HALLERE DÜŞECEK ADAM MIYDIN NİHAT?
Futbola Beşiktaş'ta başladıktan sonra İspanya'nın yolunu tutan Nihat Kahveci, Real Sociedad ve Villarreal'de oynadığı futbolla Türkiye'yi uzun yıllar başarıyla temsil etti. Daha sonra yuvası olan Beşiktaş'a geri dönen yıldız golcü, sezon başından bu yana taraftarın beklediği performansı henüz sergileyemedi. Ligde sadece 1 golü bulunan Nihat Kahveci, dün oynanan Manisa maçında kaçırdığı gollerle taraftarın büyük tepkisini çekti.

İSPANYA KARİYERİ
2001 Ocak ayında, eski teknik direktörü Toshack tarafından, İspanya La LigaReal Sociedad'a 5 Milyon Euro karşılığında transfer edildi. İlk sezon kadroya girme imkanı bulamamasına rağmen sonraki senelerde forvet pozisyonunda kendini gösterdi ve takımının değişmez oyuncusu durumuna geldi. 2004 yılında İspanya'da yılın futbolcusu seçildi. 2004-05 sezonun ortasında ciddi bir sakatlık geçirerek sakatlanarak sezonu kapandı. Sakatlanana kadar son 3 sezonda Ronaldo ile birlikte La Liga'da en çok gol atan (50 üzeri) iki oyuncudan biri olma başarısını gösterdi. Sociedad'da geçirdiği 4.5 yıldan sonra, 2006'da sözleşmesi bitince Villareal'e bonservis ödenmeden transfer oldu. Villareal'de ağır bir sakatlık yaşadı ve bir yıl kadar sahalardan uzak kaldı.

FANATİK VE FOTAMAÇ DALGA GEÇTİ
Dünkü maçın ardından Fanatik ve Fotomaç gazetelerinin atmış olduğu manşetler Nihat Kahveci gibi bir golcüye hiç yakışmadı. Futbol kariyeri boyunca sayısız başarılara imza atmış, milli formayı defalarca terletmiş bir futbolcunun bu manşetlerde yer alması kuşkusuz


Nihat'la dalga geçtiler  

   Nihat'la dalga geçtiler