Sinop'ta 'Oyna Oyunda Kal ' projesi

Türkiye Tenis Federasyonu'nu tarafından organize edilen tenis sporunu sevdirmek ve yaygınlaştırmak için uygulamaya konulan 'Oyna Oyunda Kal Projesi' Sinop'ta başladı.

Tenis Federasyonu Genel Sekreteri Taci Dumanoğlu, 2009 faaliyet programında yer alan projeyi, Sinop't uygulamaya koymaktan memnun olduğunu söyledi.

Dumanoğlu, Türkiye Tenis Federasyonu ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü işbirliği kapsamında 7-12 yaş arası çocukları kapsayan proje ile; çocukları tenis sporu ile tanıştırmak, tenisin Anadolu'ya yayılışını hızlandırmak ve başarılı sporcular yetiştirilmesinin hedeflendiğini kaydetti.

Gençlik Spor İl Müdürü Gürsel Öztürk ise Atatürk Spor Salonu'nda yaklaşık 60 öğrenciye uygulamalı olarak tenis sporu dersi verildiğini ifade etti.

Türkiye Tenis Federasyonu'nun projelendirdiği ve Sinop'ta ilk kez uygulamaya koyulan projeye, merkezde bulunan okullardan 60 öğrencinin katıldığını belirten Öztürk, "Beklentimizin üzerinde bir katılım oldu. Tenis malzememiz biraz fazla olsaydı sayı 250-300'lere ulaşırdı. Hedefimiz tenis sporunu sevdirmek ve geliştirmek. Bununla ilgili çalışmalarımız zaman içinde devam edecek. Ancak okullarımızda beden eğitimi öğretmenlerine ve öğrenci velilerine çok önemli görevler düşüyor." açıklamasında bulundu.

Öte yandan, 'Tenis oyna oyunda kal' projesine katılan Sinop Vali Yardımcısı Mustafa Özkaynak, Tenis Federasyonu Genel Sekreteri Naci Dumanoğlu ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürsel Öztürk öğrencilerle bir süre tenis oynadı.