Maç sonrası Alex'in yorumları

Fenerbahçe takım kaptanı Alex De Souza maç sonrası yaptığı açıklamada galip ayrıldıkları için çok mutlu olduklarını söyledi.

Maç sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Brezilyalı futbolcu karşılaşmaya mutlak galibiyet hedefiyle çıktıklarını söyleyerek, "Bu sıkıntılı dönemden çıkmamız için kazanmamız gerekiyordu. Ankaragücü'nün kazanması ya da yitirmesi onlar açısından bir şey değiştirmeyecekti. Ancak burada puan bırakmamız bizim açımızdan çok şeyi götürebilirdi. O yüzden güzel futbol ya da kötü futbol hiç farketmez, ne yapıp edip kazanmamız gerekiyordu. Belki olumlu bir oyun ortaya koyamadık ama önemli olan kazanmaktı. Kazandığımız ve bu sıkıntılı dönemden biraz olsun kafamızı çıkarabildiğimiz için çok mutluyuz" dedi.

Takım arkadaşı Özer'in bugün saha içinde elinden gelen herşeyi yaptığını ifade eden Alex, "Özer'in hocamıza da sıkıntı çıkardığını düşünüyorum. Çünkü o kadar iyi oynadıkça, artık bundan sonraki dönemde Özer'in bu takımda yeri olduğunu bilmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Bu tatlı bir sıkıntı. Özer, saha içinde elinden geleni yaptı. Ben de gollerimi attığım için mutluyum" diye konuştu.

Takımdaki kimi oyuncuların özel yaşamlarıyla ilgili ve yine kendisinin de kimi oyuncularla sorunu olduğu biçimindeki haberlerin sorulması üzerine Brezilyalı futbolcu, "Kazanamadığınız zamanlarda hep böyle haberler çıkar. Ele geçirilen herşey haber yapılır. Ama ben bu durumu yadırgamıyorum. Benimle ilgili olarak ise takımda kimseyle sorunum yok. Bundan 2 yıl önce Zico zamanında Deivid ile sorun yaşamıştım, o da çözüldü. Başka sorun yaşamadım. Tabi ki takım içindeki herşey sorunsuz değil. Kimi sıkıntılar
var, ancak bunlar da Fenerbahçe'nin iyiliği adına çözülür" şeklinde konuştu.

Takım olarak son haftalarda iyi mücadele etmedikleri yönündeki eleştirilere de değinen Alex, "Eğer sezon başından beri bu takım iyi mücadele etmiyor olsaydı şu anda lider durumda olmazdı. 3 haftadır yitiriyoruz, ancak bu da iyi oynayamamamızdan kaynaklanıyor. Asıl kafamıza takılan 3 maç üst üste yitirmiş olmamızdır. Bunun da tahlillerini kendi içimizde yaptık" ifadelerini kullandı.

Ayrıca Alex, sezon sonunda Fenerbahçe'den ayrılacağı yönünde Brezilya basınında çıkan haberlerin gerçekleri yansıtmadığını da sözlerine ekledi. Ankaragücü'nün defans oyuncusu Erich Brabec ise çok talihsiz bir maç geçirdiklerini ifade ederek, "Maçta öne geçmemize rağmen sahadan mağlup ayrıldık. Buradan en azından 1 puanla dönmeliydik. Bunun için çok üzgünüz. Maçta verilmeyen golümüz var. Ben pozisyona uzaktım. Ama pozisyonun gol olduğunu söyleniyor. Hatta Fenerbahçe'nin kalecisi bile gol olduğunu söyledi" dedi.