Parasız bile oynarım

Fenerbahçe ve Trabzonspor'un peşinden koştuğu Bucaspor'un 23 yaşındaki futbolcusu Mehmet Batdal, transferi hakkında açıklamalarda bulundu.

Güiza ve Semih’ten beklediği verimi alamayan Fenerbahçe’nin, devre arasında Bucasporlu Mehmet Batdal’ı kadrosuna katmak için harekete geçtiği belirlendi. İzmir kulübünün basın sözcüsü Mehmet Bekdur, “Mehmet Batdal için Fenerbahçe ile temastayız. Hafta sonu İzmir’e gelecekler ve görüşeceğiz” diyerek, bu transferi doğruladı.

PARASIZ BİLE OYNARIM

Fenerbahçe bana resmen talip olursa alır. ‘Oraya gitmem’ denmez. Bu büyük kulüpte oynamak onur, gurur ve büyük şanstır. Parasız bile oynarım. Para ikinci planda gelir. Yeter ki, kulübümle anlaşsınlar. Geçen yıl Galatasaray Başkanı Adnan Polat, beni Buca-Fethiye maçında izlemişti. Beşiktaş, Trabzon, Konya ve Gençlerbirliği ise kulübüme resmi teklifte bulundu. Ancak yönetimimizin belirlediği bonservis ücretinde anlaşılamadığı için transferim gerçekleşmedi.

DİŞİMİ TIRNAĞIMA TAKARIM


Altı ay sonra sözleşmem bitiyor. Nasipse Kanarya’ya bu yıl transfer olur ve oynarım. Çok kaliteli futbolculara sahipler. Onlarla birlikte çalışma imkânım olursa kendimi daha da çok geliştiririm. Altay’da oynadığım dönemde özgüvenimi kaybettim. Fakat Fenerbahçe’ye gidersem dişimi tırnağıma takar, formayı kapmaya çalışırım. Yedek kalmayı hiç sevmiyorum. Fenerbahçe’den Semih ve Kazım’ı tanıyorum. Semih de benim gibi İzmirli. Milli takım kamplarında zaman zaman sohbet ediyorduk. Kazım ise ümit milli takımdan arkadaşım. Son günlerde yaşadığı olaylara üzüldüm. Fakat, sebepsiz yere kimse ceza almaz. Çok rahat bir insan. Saha içinde de dışında da bizimle fazla konuşmaz. Umarım onun için her şey eskisi gibi olur.

KIZILTAN: ONUN GİBİSİ ÇOK AZ

Fenerbahçe’nin eski oyuncusu ve antrenörü, Bucaspor Teknik Direktörü Özcan Kızıltan’dan, öğrencisi Mehmet Batdal için olumlu referans. Kızıltan, “Mehmet çok kaliteli bir oyuncu. Süper Lig kulüplerinin gündeminde olan ve rahatlıkla oralarda oynayabilecek bir yetenek. Fakat, Fenerbahçe gibi bir kulüpte oynamak kolay değil. Dünya yıldızlarıyla forma savaşına gireceksiniz. Bazen yetenekli olmak da yetmeyebilir. Çok çalışmalı, medya, taraftar ve camia baskılarına dayanacak güçte olmalısınız. Mehmet’te bu özelliklerin olduğuna inanıyorum. Baskıya karşı dirençli mantaliteye sahip ve zeki bir futbolcu. Batdal özelliğinde Türkiye’de fazla futbolcu yok” şeklinde konuştu.

KİMDİR?

Mehmet Batdal, 24 Şubat 1986 İzmir doğumlu. Futbola Buca’da başladı. 13 kez ümit milli takım formasını giydi. Halen Ege Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu’nda öğrenim görüyor. Geçtiğimiz sezon 32 maçta 7 gol kaydeden Mehmet Batdal, bu sezon Bank Asya 1. Ligi’nde forma giydiği 11 karşılaşmada 11 kez rakip fileleri havalandırdı. Mehmet 1.95 boyunda ve 89 kilo ağırlığında.