Antalyaspor - Galatasaray

Turkcell Süper Lig'de 16. haftanın açılış maçında Antalyaspor ile Galatasaray, Antalya Atatürk Stadı'nda karşı karşıya geliyor.

Deniz Çoban'ın yöneteceği karşılaşma saat 20:00'de başlayacak ve Lig TV'den canlı olarak yayınlanacak.

GALATASARAY CEPHESİ

Ligde arka arkaya yaşadığı puan kayıplarının ardından dördüncü sıraya kadar gerileyen Galatasaray, Antalyaspor deplasmanından galibiyetle dönerek moral bulmak istiyor.

Sakatlıkları bulunan Hakan Balta ve Sabri Sarıoğlu Antalyaspor maç kadrosuna dahil edilirken, 15 Aralık'ta ameliyat olacak olan Gökhan Zan ve sakatlığı süren Milan Baros kafileye dahil edilmedi. Sarı-kırmızılı takımın Antalyaspor maç kadrosunda sakatlık sürecini atlatan İsveçli futbolcu Tobias Linderoth da bulunuyor.

Bu sezon 8. deplasman maçına çıkacak olan Galatasaray, daha önceki yedi karşılaşmada 4 galibiyet ve 3 mağlubiyet alırken; attığı 12 gole karşılık 11 gol yedi. Bu sezon ligde 35 sarı ve 2 kırmızı kart gören Galatasaray'da Abdul Kader Keita, Arda Turan ve Barış Özbek üçer sarı kart ile ceza sınırında bulunuyorlar.

ANTALYASPOR CEPHESİ

Antalyaspor'da teknik direktör Mehmet Özdilek, iyileşen ancak hazır olmayan Volkan Altın, Fatih Ceylan, Veysel ve Tita'nın Galatasaray karşısında görev alamayacağı açıkladı.

Özdilek'in takımı, 2009-10 sezonunun 15 haftalık periyodunda aldığı 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 6 mağlubiyetle 12. sırada bulunuyor. Yaz transfer sezonunda Pini Balili, Necati Ateş, Kerim Zengin, Mile Jedinak, Gürhan Gürsoy, Radoslav Batak ve Veysel Cihan gibi isimleri kadrosuna katan Antalyaspor, geride kalan 15 haftada rakip filelere 20 gol gönderirken, kalesinde 17 gol gördü.

Kırmızı beyazlı takımın en golcü ismi 4 golle Mile Jedinak. Avustralyalı oyuncu, iki hafta önce Antalyaspor’un 2-0 kazandığı Gençlerbirliği karşılaşmasında iki gol birden atmayı başarmıştı.

MUHTEMEL 11'LER:

ANTALYASPOR:

Ömer
Kerim
Yalçın
Orhan
Şenol
Ali Zitouni
Jedinak
Ertuğrul
Sedat
Necati
Djieouha

GALATASARAY:

Leo Franco
Hakan Balta
Emre Aşık
Servet
Uğur
Mehmet Topal
Barış Özbek
Elano
Arda
Kewell
Nonda

STAT: Antalya Atatürk Stadı
SAAT: 20:00
HAKEM: Deniz Çoban
YAYIN: Lig TV

29. RANDEVU

Galatasaray ile Antalyaspor, bugün lig tarihinde 29. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında ligdeki rekabet 1982-83 sezonunda başlarken, Galatasaray, rakibini iç sahada 2-0, deplasmanda da 1-0 yenmişti. Tarafların ligde şimdiye dek yaptığı 28 maçın 19'unu Galatasaray, 4'ünü Antalyaspor kazanırken, 5 karşılaşma ise berabere bitti.

Sarı-kırmızılıların genel toplamda attıkları 53 gole karşılık, kırmızı-beyazlılar 21 gol kaydetti. Geçen sezon yapılan maçlarda taraflar İstanbul'da 1-1 berabere kalırken, Antalya'da gülen taraf 1-0'lık skorla ev sahibi ekip oldu. Galatasaray, lig tarihinde deplasmanda Antalyaspor'a sadece geçen sezon yenilirken, 3 kez de berabere kaldı.

Antalya'da yapılan 14 maçta, Galatasaray'ın galibiyetlerde 10-1 üstünlüğü bulunuyor. ''Cim Bom'' deplasmanda Antalyaspor'a 27 gol atarken, kalesinde sadece 7 gol gördü.