Antalyaspor: 2 Galatasaray: 3

Turkcell Süper Lig'de 16. haftanın açılış karşılaşmasında Galatasaray, 2-0 yenik duruma düştüğü Antalyaspor karşısında maçtan 3-2'lik galibiyetle ayrıldı.

İlk yarısı Antalyaspor'un 2-1'lik üstünlüğü ile sonuçlanan maçta, ev sahibi takım 7. dakikada Orhan Ak ve 21'de Jedinak ile 2-0 öne geçerken; 30. dakikada Keita, 64'te Elano ve 67'de Kewell ile skor üstünlüğünü alan Galatasaray, maçtan da 3-2 galip ayrılmasını bildi.

Akdeniz temsilcisine karşı özellikle ilk yarıda çok zorlanan ve duran toplarda verdiği açıklarla dikkat çeken Galatasaray, ikinci yarıda 3 dakika içinde bulduğu gollerle galibiyete uzanırken; Antalyaspor'un da Djieouha ve Necati ile iki topu direkten döndü.

Bu sonucun ardından Galatasaray, ligdeki puanını 33'e yükseltti ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Antalyaspor ise 21 puanda kaldı. Ligde en son 12. haftada Diyarbakırspor'u deplasmanda yenmeyi başaran sarı-kırmızılılar, Antalyaspor galibiyetiyle 3 hafta sonra yeniden sahadan gülerek ayrılan taraf oldu.

Galatasaray ligde bir sonraki hafta sahasında Gençlerbirliği ile karşılaşacak. Antalyaspor ise Kayserispor deplasmanına konuk olacak.

GALATASARAY İYİ BAŞLADI AMA..

Antalya Atatürk Stadı'nda oynanan mücadeleye konuk Galatasaray çok istekli başladı. Sarı kırmızılılar, maçın başlangıç düdüğünden itibaren oyunu rakip yarı alana yıkarken; sol kanattan Arda ve sağ kanattan da Keita ile etkili olmaya çalıştı.

Ev sahibi Antalyaspor ise, soğukkanlı başladığı ve baskı yediği karşılaşmada öne geçen taraf oldu. Kırmızı beyazlılar, maçın 7. dakikasında bir dönem Galatasaray'da forma giyen savunma oyuncusu Orhan Ak'ın golüyle skoru 1-0'a getirdi. Bu dakikada Antalyaspor orta sahadan serbest vuruşu kullandı. Ceza sahasına gelen topta Galatasaray savunması ofsayt taktiği uygularken Orhan Ak boş durumda kaldı ve kafayı vurarak topu Leo Franco'nun üzerinden ağlarla buluşturdu.

YÜKLENİRKEN BİR GOL DAHA

Antalyaspor deplasmanında maça etkili başlayan ancak golü erkenden ve beklemediği bir anda ağlarında gören Galatasaray, yediği golün ardından oyunu rakip yarı alana yıkmaya başladı. Hücuma çok adamla çıkan ve beraberlik sayısını arayan sarı kırmızılılar, bu bölümlerde savunmasında ise çok fazla boşluk verdi. Ev sahibi Antalyaspor, Galatasaray savunmasından doğan boşlukları değerlendirerek hızlı ataklarla ikinci golü bulmayı amaçlarken; hücum hattında bulunan Ali Zitouni de Galatasaray savunmasını yaptığı mücadele ve presle zorladı.

Karşılaşmanın 21. dakikasında skor 2-0'a geldi. Bu dakikada gelişen Antalyaspor atağında, sol kanattan kullanılan serbest vuruşta, altıpas içinde Jedinak bomboş yükseldi ve kafayı vurarak topu ağlara yolladı. Galatasaray; ofsayt beklentilerinin de olduğu bu pozisyonun ardından kalesinde ikinci golü görürken; duran toplarda savunmasında yaşanan zaafiyeti de giderememiş oldu.

Galatasaray atağında Elano orta sahanın ortasından pasını ceza sahasına koşan Kewell'a verdi. Kewel ceza sahası içinde sol çaprazdan sert vurdu top direkten döndü. Dönen topu Keita önce göğüsüyle kontrol etti. Arkasından çizgi üzerinde kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi.

İlk yarının kalan 15 dakikalık bölümünde ise iki takım da zaman zaman gol için rakip kaleye yüklendi. Konuk takım Galatasaray, biraz daha baskın olan taraf şeklinde gözlenirken; savunmasında ise ilk 20 dakikalık bölüme göre daha dikkatliydi. İlk yarıda kalan dakikalarda başka gol gelmeyince, soyunma odasına 2-1'lik skor üstünlüğü ile giren taraf Antalyaspor oldu.

TOP SIKIŞTI, TEMPO DÜŞTÜ

İlk yarısı Antalyaspor'un 2-1'lik üstünlüğü ile sona eren mücadelede, ikinci yarının ilk 15 dakikalık bölümü düşük tempoyla ve orta saha mücadelesi şeklinde geçti.

İlk yarıya göre savunmasında daha dikkatli bir Antalyaspor ile yine savunmasında açık vermemeye çalışan; hücumda ise dengeli oynayan Galatasaray'ın karşılaşmasında; ikinci yarının ilk 15 dakikalık bölümü pozisyonsuz geçti.

GALATASARAY YENİDEN DOĞDU!

Son yarım saatlik bölümüne Antalyaspor'un 2-1'lik üstünlüğü ile girilen karşılaşmada, ev sahibi takım 63. dakikada Necati ile üçüncü gole çok yaklaştı. Bu dakikada sağ kanattan gelişen atakta, Necati ceza sahası içinde kafayı vurdu ve top direkten döndü.

Direkten dönen bu topla, Galatasaray da adeta maça geriden dönmüş oldu ve 3 dakika içinde bulduğu iki golle maçı lehine çevirmeyi bildi.

Karşılaşmanın 64. dakikasında beraberliği yakalayan Galatasaray, bu atakta Elano ile sonuca gitti. Gelişen atakta Arda pasını Kewell'a verdi. Ceza sahası dışında Kewell topu kontrol edemedi ve savunma uzaklaştıramayınca Elano meşin yuvarlağı yakaladı. Topla birlikte ceza sahasına giren Brezilyalı oyuncu, kaleci Ömer'in altından topu geçirerek beraberlik golüne imza attı.

64'te Elano ile beraberliği yakalayan sarı kırmızılılar, sadece 3 dakika sonra ise öne geçti. Maçın 67. dakikasında gelişen atakta penaltı noktası üzerindeki topla buluşan Kewell, önce topu düzeltti. Ardından sol ayağıyla şutunu çekti ve topu köşeden filelerle buluşturarak takımını 3-2 öne geçirdi.

ANTALYASPOR: 2 - GALATASARAY: 3

Goller: Dk. 7 Orhan Ak, Dk. 21 Jedinak (Antalyaspor), Dk. 30 Keita, Dk. 64 Elano, Dk. 67 Kewel (Galatasaray)

Sarı Kartlar:
Dk. 36 Mehmet Topal, Dk. 90 Kewel (Galatasaray) Dk. 45 Sedat, Dk. 49 Ertuğrul Dk. 89 Yalçın (Antalyaspor)