G.Saray Cafe Crown-F.Bahçe Ülker maç sonrası

Bayanlar Basketbol Ligi'ndeki Galatasaray - Fenerbahçe derbisini her iki kulübün başkanları Adnan Polat ve Aziz Yıldırım birlikte izledi.

İki takımın erkek basketbol maçında yaşanan büyük olayların aksine bayanlar derbisi sakin geçerken, Fenerbahçeli taraftarların anlaşma gereği bulunmadığı salonda Sarı - kırmızılı taraftarlar takımlarını maç boyunca destekledi.

Geniş güvenlik önmellerinin de dikkat çektiği mücadeleden sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Antrenörü Haydar Kemal Ateş, iki kulüp arasındaki rekabetin çok önemli ve güzel olduğunu belirterek, ''Sert, çekişmeli ve tempolu bir maç oldu. Galatasaray'ı deplasmanda yenmek kolay değil. Oyuncularım bu zor işi başardı, onları tebrik ediyorum'' dedi.

Sarı - lacivertli takımın başarılı oyuncularından Begüm Dalgalar ise yaptığı açıklamada, ''Bizim için önemli bir maçı kazandık. Bu sezon çok deplasman maçı oynadık ve bunun yorgunluğu vardı. Galatasaray'ı deplasmanda yenmek zordu. Yorgunduk, ama buna rağmen kazandık, mutluyuz'' diye konuştu.


GALATASARAY SAKATLIKLARDAN YAKINDI

Galatasaray'ın antrenörü Zafer Kalaycıoğlu ise yaptığı açıklamada, büyük bir derbiyi kaybettiklerini belirterek, ''Tabii ki üzgünüz. Bir olay ve küfür olmadan maç sonuçlandı. Olay ve küfür olmaması sevindirici. Sakat oyuncularımızın olması bizi etkiledi. Önemli oyuncularımız yoktu. Onlar burada kazandı, biz de olaysız ve küfürsüz bir maçta rakibimizi orada yenmek istiyoruz. Hedefimiz bu sezon şampiyon olmak.'' dedi.

Galataaray'ın oyuncularından Yasemin Horasan ise kaybettikleri için üzüldüklerini belirterek, ''Burada alacağımız bir galibiyete camiamızın büyük ihtiyacı vardı ama olmadı. Seyircimizin önünde galip gelmeliydik. Fenerbahçe ilk yarıda ve son periyotta iyiydi. Daha sezonun başındayız, ama kendi sahamızda oynadığımız maçı kazanmak istedik olmadı. Sakatlıklar da bizi etkiledi.'' diye konuştu.


FENERBAHÇE NAMAĞLUP UNVANINI SÜRDÜRDÜ

Bu arada Fenerbahçe, Galatasaray'ı deplasmanda yenerek, ligde 6. hafta sonunda da namağlup unvanını sürdürdü. Sarı - lacivertliler, 6 maçın hepsini de kazanırken, Galatasaray ise 6 haftada 2. kez yenilgi aldı.

Derbi maçta Galatasaray'ın oyun kurucusu Nilay Yiğit sakatlanırken, ilk muayenesi salonda yapılan oyuncunun sağ ayak bileğinde bulunan bağlarda zorlanma olduğu bildirildi.