Trabzon'da spora büyük yatırım

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerif Özgür, Trabzon'un son dönemlerdeki spor yatırımları ile örnek bir şehir görünümüne kavuştuğunu söyledi.

Özgür, Trabzon İl Özel İdaresi'nde meclis üyelerine yaptığı konuşmada, Trabzon'da Cumhuriyet döneminden bugüne kadar yapılamayan tesislerin kısa dönemde yapıldığına vurgu yaptı. 2011'de Trabzon'da yapılacak olan Avrupa Gençlik Festivali'nin il için her bakımdan önemli olduğunu hatırlatan Özgür, "2011 Avrupa'nın en önemli organizasyonları arasındadır. Burada yarışan genç sporcular, yarın olimpiyatlarda büyük başarılara imza atacaklardır." dedi.

Spora yatırımın her bakımdan kazandırdığına işaret eden Özgür, Trabzon'un son dönemlerdeki spor yatırımları ile örnek bir şehir görünümüne kavuştuğunu dile getirdi. Özgür, olimpiyatların en büyük kazanımlarından birisinin de, modern bir şehir oluşturulmasına sağladığı kaktı olduğuna dikkat çekti.

Trabzon'un bu organizasyonla dünyaya tanıtacağı doğal, kültürel ve ekonomik değerlerinin da varlığa değinen Özgür, 2011'in bu anlamda da çok iyi değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

2003 yılında 49 olan tesis sayısının bu yıl itibarıyla 91'u çıktığını anlatan Özgür, yapılan ve yapımı devam eden tesislerle ilgili de meclis üyelerine bilgi verdi.