SBK, Dinamo Kursk maçına kilitlendi

Türkiye Bayanlar Basketbol 1. Ligi'nde mücadele eden Samsun Basketbol Kulübü (SBK), ligin 3. haftasında kendi evinde zorlu rakibi Galatasaray'ı 2 sayı farkla yenmenin sevincini yaşıyor. Başantrenör Canğu Keskindemir, Galatasaray karşısında alınan galibiyetin çok anlamlı olduğunu söyledi.

Samsun Basketbol Kulübü Başantrenörü Cantuğ Keskindemir, Galatasaray maçında sadece 2 puan elde ettiklerini, hedeflerinin uzun lig maratonunda iyi işler yapmak olduğunu ileri sürdü. Ligde mütevazi bir takımla mücadele ettiklerini belirten Keskindemir, 67-65 kazanılan Galatasaray galibiyetinde ciddi desteği olan taraftarlara teşekkür etti.

Güçlü rakibi karşısında çok iyi bir maç çıkarttıklarını savunan Keskindemir, "Taraftarımızla bütünleşip, galip geldik. Ancak bu galibiyetin çok fazla abartılmaması lazım. Bizim bu ligde daha çok galibiyetlere ihtiyacımız var. Lig uzun bir maraton. Takım olarak her geçen gün daha iyiye gidiyoruz. Galatasaray galibiyetinin; bize desteğini esirgeyenleri harekete geçireceğini umuyorum" dedi.

Öte yandan Samsun Basketbol Kulübü, Euro Cup Women ilk maçında karşılaşacağı Dinamo Kursk maçının hazırlıklarını bugün yaptığı tek idmanla sürdürdü. Yaşar Doğu Spor Salonu'nda hafif bir çalışma yapan basketbolcular, yarın İstanbul üzerinden Rusya'ya hareket edecek.