Eskişehirspor 3 puan özlemine son verdi

Turkcell Süper Lig takımlarından Eskişehirspor, bu sezon zor günler geçiren Denizlispor karşısında 3 puan özlemine son verdi.

Süper Lig'in 6. haftasında Gaziantep karşısında aldığı galibiyetin ardından, oynadığı son 5 maçta galibiyete hasret kalan Eskişehirspor, zor günler geçiren Denizlispor´u mağlup ederek rahat bir nefes aldı. Kayserispor ve Beşiktaş mağlubiyetiyle adeta evinde galibiyete hasret kalan Eskişehirspor, nihayet şeytanın bacağını kırdı.

Deplasmanda namağlup unvana sahip Eskişehirspor, 3 haftalık durgunluğun ardında kendi saha ve seyircisi önünde Denizlispor'la galibiyet hasretini de giderdi. Bu sezon hedef belirleyen ve Denizlispor galibiyetiyle kendine gelen Eskişehirspor, böylelikle puanını 20´ye çıkarırken, üst basamaklar için ümitlerini yeniden yeşertmiş oldu.

Bu arada, sezon başında Galatasaray'dan büyük umutlarla transfer edilen Ümit Karan, bu sezonki ikinci golünü attı. Kaleci Cenk'i de geçen Ümit, topu filelerle buluşturarak geçen hafta Kasımpaşa karşısında kaçırdığı penaltı sonrasında kendini bu maçta affettirmiş oldu.

Eskişehirspor Basın Sözcüsü Rıza Zeydan, Denizlispor maçında alınan galibiyetle hem 5 haftalık galibiyet hasretini giderdiklerini söyledi. Ayrıca saha ve seyircileri önünde 3 haftanın ardından Denizli maçıyla galibiyetle tanıştıklarını dile getiren Zeydan, şöyle konuştu;

"Uzun süredir devam eden sakatlıklarımız vardı. Şimdi sakat olan futbolcularımız yeniden sahalara geri döndüler. Takım olarak yeniden kendimize gelmeye başladık. Şansızlıkları kırdık ve 5 hafta sonra galibiyetle tanıştık. Bu galibiyetin kendi saha ve seyircimiz önünde olması bizleri daha da mutlu etti."

Deplasmanda namağlup unvana sahip olduklarını ve içerde ise Kayserispor ve Beşiktaş maçını kaybettiklerini ifade eden Zeydan, "Artık küçük bir duraklama döneminden sonra yeniden harekete geçtik. Bundan sonra yolumuza devam edeceğiz. Hedefimiz çıktığımız maçlardan puan veya puanları almak. Eskişehirspor, kapasiteli bir takım ve bunu başarabilecek bir güçte." şeklinde konuştu.