Bölge derbisini Çorumspor kazandı

Yıllardır aynı grupta mücadele eden iki komşu kentin takımı Çorumspor ile Tokatspor maçı yine büyük bir heyecan ve çekişmeye sahne oldu.

Bölge derbisi olarak nitelendirilen maçı Çorumspor kazandı ve zirveye bir adım daha yaklaştı.

TFF 2. Lig 3. Grubu'nda ilk üçe girip Yükselme Grubu'na kalma mücadelesi veren Çorumspor ile Tokatspor 13. hafta maçında karşılaştı. Tokat Gazi Osman Paşa Stadı'nda oynanan maç öncekiler gibi büyük bir heyecan ve çekişmeye sahne oldu. Bölge derbisi olarak nitelendirilen karşılaşmayı Çorumspor 2-0 kazanarak Yükselme Grubu yolunda çok önemli bir galibiyet elde etti. Sezonun ilk yarısında Çorum'da oynanan ilk maçı Çorumspor 2-1 kazanırken, bu maçın rövanşını da vermemiş oldu.


BÖLGE DERBİSİNDE ÇORUM ÜSTÜNLÜĞÜ

Şimdiye kadar 23 kez karşı karşıya gelen iki takım arasında oynanan maçlarda Çorumspor'un üstünlüğü bulunuyor. Son 20 yıllık süreçte aralarında 23 maç yapan iki kulüpten Çorumspor'un 9, Tokatspor'un ise 8 galibiyeti bulunuyor. 6 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Söz konusu maçlarda rakip fileleri 29 kez havalandıran Çorumspor, kalesinde ise 35 gol gördü.

Bugüne kadar Tokat'ta oynanan 10 müsabakada sadece 3 galibiyet alabilen Çorumspor, rakibine 6 maçta boyun eğdi. Çorumspor elde ettiği galibiyetle 2. Lig 3. Grup'taki ikincilik yerini korurken, Tokatspor ise bir sıra gerileyerek 4. sırada yer aldı.