Bergama dolu dizgin

Bergama Belediyespor hafta sonu aldığı başarılı sonuçlarla sevindirdi.

Kendi sahasında Menemen Ulukentspor ile karşılaşan Bergama Belediyespor sahadan 3-2 galibiyetle ayrıldı. İstanbul'da Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk anısına düzenlenen Oryantring Şampiyonası'na katılan Bergama Belediyespor Oryantring takımı birinciliği elde etti. İzmir Pınarbaşı'nda yapılan Türkiye Pist Şampiyonası son etabında 125 cc'lik motosikleti ile Muammer Zeybek, yarışı birincilikle bitirdi. Bergama Belediyespor'un hafta sonu elde ettiği başarılar ile çok mutlu olduklarını söyleyen Belediye Başkan Vekili Hüseyin Güngör: "Kulübümüz, futboldan, Oryantring'e ve Motosiklet yarışlarına kadar sporun her dalında ilçemizi başarı ile temsil etmeye çalışıyor. Bu hafta sonu elde ettiğimiz başarılar ile çok mutlu olduk. Taraftarımızı kulübümüze daha çok sahip çıkmaya davet ediyorum" dedi.
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk anısına İstanbul'da düzenlenen Türkiye Oryantiring Şampiyonası Birinci Etap yarışlarında geçen yılın Türkiye Şampiyonu Bergama Belediyespor Oryantiring Takımı geçtiğimiz Cuma ve Cumartesi günleri yapılan yarışlarda takım halinde birinci olarak bu sezon da Türkiye Şampiyonluğunun en büyük favorisi olduğunu gösterdi.
Türkiye Pist Şampiyonası son etabı İzmir Pınarbaşı Yarış Pisti'nde yapıldı. 125cc motosikleti ile Bergama Belediyespor adına yarışan Muammer Zeybek yarışı 1. sırada bitirerek büyük bir başarıya imza attı. Muammer Zeybek gösterdiği müthiş performansla rakiplerine fark atarken son turda dengesini kaybedip düşerek pist dışına çıktı. Yaralanmasına ve motorunun parçalanmasına karşın ayağa kalkan genç sporcu, yarışa devam ederek Bergama'dan yarışı izlemek için gelen yaklaşık 100 kişilik yarış severin yoğun tezahüratları ile finiş çizgisini 1. sırada geçmeyi başardı. Bergama Belediyespor Süper Amatör Lig maçında evinde ağırladığı grubun zayıf takımlarından Menemen Ulukentspor'u son dakikada bulduğu golle yenerken maçı izleyen taraftarlara heyecan yaşattı.
İrfan-Tekinay - K.Kemal - Esen - Gökhan Öztürk - Hurşit - G.Yalçın - Uğur - G.Birışık - Melih - Oğuz onbiri ile sahaya çıkan Bergama Belediyespor sayısız gol fırsatından yararlanamayınca maçı ve izleyenleri sıkıntıya soktu. İlk yarıyı Melih ve Uğur'un golleri ile 2 - 1 önde kapayan Belediyespor ikinci devrede gol pozisyonlarında final paslarının şiddetini ayarlayamayınca 3. golü güçlükle elde etti. 83. dakikada Ulukent Spor skoru 2-2 yapınca buz kesen seyirciler 86. dakikada Hurşit'in mükemmel golü ile coştu.