U-17 finale koşuyor

Nijerya'da düzenlenen U-17 Dünya Kupası'nda U-17 Milli Takımımız, Kolombiya ile bugün saat 17.00'de yarı finale çıkmak için mücadele edecek.

Bauchi kentindeki Abubakar Tafawa Balewa Stadı’nda oynanacak müsabaka TSİ 17.00’de başlayacak. Mücadele, TRT 3 ve Eurosport’tan canlı olarak yayınlanacak.

Birleşik Arap Emirlikleri galibiyetinin milli takımımızdaki moralleri arttırdığını söyleyen U-17 Milli Takım hocası Abdullah Ercan, “Bu turnuvaya iyi hazırlandık. 21 kişilik kadroda kim sahaya çıkarsa çıksın en iyisini yapacaktır” dedi.

Kolombiya maçının, turnuvada şu ana kadar oynadıkları en zor müsabaka olacağını vurgulayan ay-yıldızlı ekibimizin teknik patronu, “Galibiyete yönelik inancımız tam. Oyuncularım kendi kendilerini motive ediyorlar çünkü bu maçı kazandıkları takdirde elde edecekleri şeylerin farkındalar. Kolombiya’yı geçtiğimiz takdirde Dünya Kupası’nı kaldırma şansımız bir hayli artacak. Hedefimiz kupayı almak. Hakemler iyi bir maç yönettikleri takdirde, Allah’ın izniyle yarı finale yükseleceğiz” diye konuştu.

Ercan, Kolombiya’nın çok mücadele eden, çok koşan bir takım olduğunu belirterek; rakiplerinin Arjantin ile oynadıkları ikinci tur maçında 2-0 geriye düşmelerine rağmen Tangocular’ı 3-2 mağlup etmelerinin ne kadar kaliteli bir ekip olduğunu gösterdiğinin altını çizdi.

'RAKİBİ ISIRMAMIZ LAZIM'

Arjantin-Kolombiya maçını kasetten izlediğini söyleyen millilerimizin teknik direktörü, “Geriye düşmelerine rağmen pes etmiyorlar. Rakibimizin zaaflarını tespit ettik. Baskı altında top kaybediyorlar. Defanslarının orta göbeği zayıf noktaları. Topu buraya indirmeye çalışacağız. Rakibi ısıran ve 90 dakika mücadele eden bir Türk Milli Takımı olarak Kolombiya’yı yenmek istiyoruz. İnşallah turnuvanın sonuna kadar gideceğiz” dedi.