Trabzonspor-Beşiktaş maç sonrası açıklamalar

Trabzonspor, Beşiktaş kalecisi Hakan Arıkan'ın kalesinde devleştiği karşılaşmada rakibine 2-0 mağlup olarak taraftarını bir derbi maçta daha üzdü.

Karşılaşma sonrasında düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Hugo Broos, maçta çok gol kaçırdıklarını ve bunun bedelini mağlup olarak ödediklerini söyledi. Adaletsiz bir maç olduğunu kaydeden Broos, "Bugün bu karşılaşma ile bir kere daha adaletsizlik bir sonuçla karşı karşıya geldik. Oyunun kontrolü bizdeydi. Ancak kaçırdığımız gollerle bunun bedelini ağır ödedik. Beşiktaş çok az pozisyona girdi ancak bunları gole çevirdi. Galatasaray ve Gaziantepspor
maçlarında da bu şekilde oynamış ancak kazanamamıştık. Beşiktaş kalecisi Hakan maçın adamıydı. Çok başarılı oynadı" dedi. Broos, sorulan bir soru üzerine ise istifa etmeyi düşünmediğini sözlerine ekledi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli ise Türkiye'nin iç sahada en iyi futbol oynayan ekibine karşı oynadıklarını ifade ederek, "Bizim için elverişli olmayan bir ortamdı. Dolayısıyla bu maçın bizim için çok büyük bir önemi vardı. Maç Trabzonspor'un baskısı altında geçti diyebiliriz. Oyuncularımın ruh hali çok bozuktu. Kaybetmemiz halinde ileride onarılması çok zor olacak hasarlar oluşacaktı. Çok zor bir maç olmasına rağmen kazandık. Maçın son 15 dakikasında da çok güzel pozisyonlar yakaladık.

Trabzonspor'a da haksızlık etmiyoruz. Onlarda çok iyi mücadele örneği sergilediler. Bu halimizin düzelmesi için 3 puana ihtiyacımız vardı bunu da başardık. Takım olarak bu maçta farklı bir oyun ve görüntü sergiledik. Maalesef son haftalarda huzur ortamında oynayamıyoruz" diye konuştu.

Beşiktaşlı futbolcu Sivok, çok iyi oynamadıklarını belirterek, "Bizim için 3 puanı almak çok önemliydi. Fenerbahçe derbisi için bizim için çok iyi moral oldu. Hakan çok iyi oynadı. Maçın kalitesinden çok aldığımız 3 puan önemliydi" dedi.

İbrahim Toraman ise "Hafta içinde aldığımız mağlubiyet moralimizi bozmuştu ancak Trabzonspor maçını kazanmamız gerekiyordu. İstediğimiz futbolu oynayamadık ama kazanmasını bildik" açıklamasını yaptı.

Maçın kahramanı kaleci Hakan Arıkan da, "Herkesin benden övgüyle söz etmesi güzel ama ben elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Ben sahada işimi yapmaya çalışıyorum ve bu akşamda işimi yaptığıma inanıyorum" dedi.

Trabzonspor'un genç futbolcusu Ceyhun Gülselam ise "Çok tempolu bir maç oldu. Beşiktaş'a pozisyon vermezken biz çok pozisyon bulduk ama değerlendiremedik. Bizim için şanssız bir maçtı" ifadelerini kullandı.