İlker Ateş toprağa verildi

Spor basınının önemli kalemlerinden İlker Ateş, bugün toprağa verildi

İlker Ateş'in naaşı, önce saat 11.00'de üyesi bulunduğu ve bir dönem yöneticiliğini de yaptığı Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) Levent'teki merkez binasına getirildi. Burada düzenlenen kısa bir törenin ardından Ateş'in naaşı Levent Camii'nde öğlenleyin kılınan cenaze namazının ardından defnedilmek üzere Kocaeli Değirmendere'ye götürüldü.
Ateş'in cenazesinde Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Başbakanlık Spor Danışması Mehmet Atalay, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri Lutfi Arıboğan, Levent Kızıl, Futbol Federasyonu eski Başkanı Haluk Ulusoy, Beşiktaş Yönetim Kurulu üyesi Kenan Öner, Siyah - beyazlı kulübün teknik direktörü Mustafa Denizli, Beşiktaş'ta başkan adaylığını açıklayan Murat Aksu, Fenerbahçe'nin eski yönetim kurulu üyesi Sadettin Saran, Beşiktaş'ın eski oyuncularından Gökhan Keskin, Ulvi Yener ve spor camiasının önde gelen isimleri de hazır bulundu.
Türk basınının duayenlerinden ve spor yazarı İlker Ateş, cumartesi günü geçirdiği beyin kanamasının ardından uzun süredir tedavi gördüğü Altunizade Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde yaşamını yitirmişti.
İLKER ATEŞ KİMDİR?
1945 yılında Ayancık'ta dünyaya gelen İlker Ateş, çeşitli gazetelerde muhabirlik, istihbarat şefliği, müdür yardımcılığı ve sorumlu müdürlük görevlerinde bulundu.
Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) yarışmalarında haber, fıkra, maç yazısı ve röportaj dallarında 4 kez birincilik ödülü alan Ateş, TSYD İstanbul Şubesi'nde genel sekreter, genel merkez yönetim kurulunda da genel kaptan olarak görev yaptı.
Evli ve iki çocuk babası olan Ateş, ''Top Ağlarda'' ve ''1903-1992 Beşiktaş'' kitaplarını yazdı.