Trabzonspor 0-2 Beşiktaş

Turkcell Süper lig'in 12. haftasında Avni Aker Stadı'nda oynanan derbi maçta gülen taraf siyah-beyazlı ekip oldu.

Nefesleri kesen mücadeleye etkili başlayan Trabzonspor ilk yarıda yakaladığı birçok net pozisyonda Hakan Arıkan’ı geçemedi. Beşiktaş ilk yarıda vasatın altında bir oyun sergiledi ve kaleye bulan tek bir şut dahi atamadı. Derbi maçın ilk yarısında gol sesi çıkmayınca karşılaşma 0-0 sona erdi.

Maçın ikinci yarısına etkili başlayan Beşiktaş 48. dakikada Ernst’in ceza sahası dışından attığı plase vuruşla 1-0 öne geçti. Trabzonspor yenik duruma düşmesinin ardından ataklarını yoğunlaştırdı. İkinci yarıda yakaladığı pozisyonlarda kaleci Hakan Arıkan’a geçemeyen bordo- mavili ekip bir türlü aradığı golü bulamadı. İkinci yarı Nobre’nin yerine oyuna giren Bobo, uzatma dakikalarında attığı golle takımının sahadan 2-0 galibiyetle ayrılmasını sağladı.

Beşiktaş aldığı bu galibiyet ile üst üste 5. maçından da galip ayrıldı ve puanını 24 yükselterek ligde 3. sıraya çıktı.



İKİ TAKIMIN İLK 11'LERİ


Trabzonspor
: Sylva, Egemen, Tayfun, Song, Cale, Ceyhun, Colman, Selçuk, Gabric, Umut, Gökhan Ünal

Beşiktaş: Hakan, İbrahim Toraman, Sivok, Ferrari, İsmail Köybaşı, Ernst, Fink, Ekrem Dağ, Uğur, Tabata, Nobre

90+3. dakika: GOLLLLLLLll!! Bobo bu kez attı! Beşiktaş 90+3'te 2-0 öne geçti!
90. dakika: Beşiktaş ikiye bir geldi. Ekrem, Bobo'yu gördü ancak Bobo, kendisine gelen topu kaleye yollamakta ağır davrandı.
87. dakika: Alanzinho ceza sahası dışından sol ayağıyla sert vurdu ancak maçın yıldızı Hakan topu kornere çeldi. Kornerden ise sonuç çıkmadı.
85. dakika: Trabzonspor tehlikeli bir yerden serbest vuruş kazandı. Ceza sahası dışı sağ çaprazından kullanılacak serbest vuruş
73.Dakika :Trabzonspor atağında Colman sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı, Tayfun altıpas önünde kafayı vurdu ama top kaleci Hakan'da kaldı.
72.Dakika :Trabzonspor atağında Colman ceza sahası içine pasını verdi, Engin Baytar topla buluştu, çaprazdan kaleye sert vurdu ama kaleci Hakan son anda topu kornere çeldi.
71.Dakika :Beşiktaş'ta Yusuf sol kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortaladı, İbrahim Toraman yükseldi kafayı vurdu ama top üstten auta çıktı.
70.Dakika :Beşiktaş atağında İsmail Köybaşı sol kanatta topla buluştu, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma kafayla topu uzaklaştırdı.
69.Dakika :Trabzonspor atağında Ceyhun ceza sahası dışından kaleye yerden şut vurdu ama savunma ayak koyarak tehlikeyi önledi.
68.Dakika :Trabzonspor atağında Ceyhun sağ korner çizgisine doğru yerden pas attı ama top doğrudan auta çıktı.
67.Dakika :Trabzonspor atağında Tayfun sağ kanatta topla buluştu, bekletmeden ceza sahası içine ortasını yaptı, Gökhan Ünal kafayı vurdu ama top üstten auta çıktı.
65. Dakika: Trabzonspor atağında Engin sol kanattan ileriye doğru uzun oynadı ama Trabzonspor'da sağ çaprazda kimse olmayınca savunma ayak koyarak topu kazandı.
64.Dakika :Trabzonspor'da Oyuncu Değişikliği; Çıkan oyuncu 8 numarayla Selçuk Giren oyuncu 25 numarayla Alanzinho
63.Dakika :Trabzonspor atağında Cale sol kanattan ön direğe doğru ortaladı ama savunma araya girerek topu taca gönderdi.
62.Dakika :Trabzonspor atağında Umut topla beraber ceza sahası içine yöneldi ama topu ayağından açınca savunma tehlikeyi önledi.
61.Dakika :Trabzonspor atağında Tayfun sağ kanatta topla buluştu, ceza sahası içine ortasını yaptı ama top doğrudan taca çıktı.
60.Dakika :Trabzonspor atağında Tayfun sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma Gökhan Ünal'dan önce topu uzaklaştırdı.
58.Dakika :Beşiktaş atağında Yusuf sağ kanata doğru havadan pasını attı, Ekrem çizgide topla buluştu, ceza sahası içine ortasını yaptı Nobre kafayı vurdu ama top kaleci Sylva'da kaldı
56.Dakika :Trabzonspor atağında Colman arka direğe doğru ortaladı, Gökhan Ünal sol çaprazda gelişine sert vurdu ama top üstten auta çıktı.
55.Dakika :Trabzonspor gole çok yaklaştı. Umut ceza sahası içine girer girmez kaleye sert vurdu ve kaleci Hakan son anda topu saha içine çeldi.
54. Dakika: Trabzonspor'da Gabric çıkıyor. yerine Engin Baytar giriyor.
49.Dakika :Beşiktaş atağında Ernst sağ çaprazdan ceza sahası içine girdi kaleye şutunu vurdu ama top auta çıktı.
48.Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Beşiktaş Ernst'in attığı gol ile 1-0 öne geçiyor. Ernst ceza sahası dışında topu kaptı, kaleye baktı ve plase vuruşla topu kaleci Sylva'nın uzanamayacağı köşeye atarak topu ağlarla buluşturdu.
47.Dakika :Trabzonspor'da Ceyhun rakibine yaptığı müdahele sonucunda Sarı Kart gördü.
46.Dakika :Beşiktaş ikinci yarıya oyuncu değişikliği yaparak başladı; Çıkan oyuncu 25 numarayla Uğur İnceman, Giren oyuncu 4 numarayla İbrahim Kaş
46.Dakika :Beşiktaş ikinci yarıya oyuncu değişikliği yaparak başladı; Çıkan oyuncu 15 numarayla Tabata, Giren oyuncu 19 numarayla Yusuf
46.Dakika :Beşiktaş hakem Kuddusi Müftüoğlu'nun düdüğüyle ikinci yarıya başlıyor.
45. Dakika: Beşiktaş atak geliştiriyor atak sol kanattan İsmail ortalıyor sekiyor kaleci Sylva topu kontrol ediyor ve ilk 45.ş dakika 0-0 sonuçlanıyor.
44. Dakika: İlk yarıda son dakikaların içine girildi. Kayıp zamanı 4. hakem +1 olarak işaret ediyor.
43. Dakika: Trabzonspor atağı Colman ile şekilleniyor pası Song'a Song'un ortası kafa vuruşu Umuttan top Hakan Arıkan'da kalıyor.
40. Dakika: Beşiktaş sağ kanattan bindirme yapıyor Uğur İnceman orta hazırlığı yapıyor. Cale araya giriyor ve korner.
38. Dakika: Umut ceza sahasının gerisinde topla buluşuyor bir kesme vuruş Kaleci Hakan ters ayakta yakalanıyor top az farkla auta çıkıyor.
37. Dakika: Tayfun ile sağ kanattan geliyor Trabzonspor, Tayfun'un ortası doğrudan auta gidiyor top.
36. Dakika: Trabzonspor Cale ile taç atışını kullandı, top Selçuk'ta Fink araya giriyor selçuğun pozisyonunu bozuyor.
34. Dakika: Trabzonspor sağ kanattan Gökhan Ünal ile geliyor. Gökhan pas vermek için açı arıyor pası savunma uzaklaştırıyor top selçukta kalıyor. Uzaktan vuruyor Selçık aut.
33. Dakika: Ceyhun'dan uzun bir pas Selçuk'a yetişemiyor top Beşiktaş'ın kalecisi Hakan Arıkan'da kalıyor.
32. Dakika: Beşikta Nobre ile sol kanattan geliyor pası Fink'e  vuruşu auta çıkıyor.
30. Dakika: Beşiktaş paslaşarak kendi sahasından çıkmaya çalışıyor.
27.Dakika :Beşiktaş atağında Nobre sağ kanatta bulunan Uğur İnceman'a uzun oynadı ama savunmada Cale araya girerek topu kaleci Sylva'ya kazandırdı.
26.Dakika :Trabzonspor atağında Cale sol kanattan ceza sahası içine uzun oynadı ama savunma topu uzaklaştırdı.
23.Dakika :Trabzonspor atağında Colman sağ kanatta topla buluştu, ceza sahası içine yerden pasını verdi ama savunma ayak koyarak topu kazandı.
22.Dakika :Trabzonspor atağında Gabric sol kanatta topla buluştu, topu sağ ayağına aldı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.
21.Dakika :Beşiktaş atağında İbrahim Toraman ceza sahası içine pas atmak istedi ama savunma araya girerek topu kazandı.
20.Dakika :Trabzonspor atağında Colman sağ kanatta bekleyen Tayfun'a pasını verdi ama savunma ayak koyarak topu kazandı.
19.Dakika :Trabzonspor'da Umut ve Beşiktaş'ta kaleci Hakan biraz önceki pozisyondan sonra hafif bir sakatlık geçirdiler, tedavileri tamamlandı ve maç devam ediyor.
17.Dakika :Trabzonspor Umut'la bir kez daha gole çok yaklaştı. Selçuk ceza sahası içine uzun oynadı, Umut savunmanın arkasına sarktı ve topla buluştu, kaleci Hakan kalesini terketti Umut aşırtma vuruş denedi ama kaleci Hakan son anda topu saha içine çeldi.
15.Dakika :Beşiktaş atağında Ernst sol kanatta topla buluştu, ceza sahası içine yerden pasını verdi ama savunma ayak koyarak tehlikeyi önledi.
14.Dakika :Trabzonspor'da Colman sol kanattan korneri kullandı, ön direğe doğru ortaladı ama savunma kafayla topu uzaklaştırdı.
13.Dakika :Trabzonspor Umut'la gole çok yaklaştı. Gökhan Ünal ceza sahası içinde kafayla topu Umut'a indirdi, Umut altıpas önünde gelişine kafayı vurdu ve kaleci Hakan son anda topu kornere çeldi.
12.Dakika :Trabzonspor'da Colman sağ kanattan serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma kafayla topu taca yolladı.
11.Dakika :Trabzonspor atağında Colman sağ kanattan çalımlarla ceza sahası önüne geldi, şut açısı aradı ama savunma ayak koyarak tehlikeyi önledi.
10.Dakika :Beşiktaş atağında Ernst ceza sahası dışından kaleye şut denedi ama top savunmaya çarparak kaleci Slyva'da kaldı.
9.Dakika :Trabzonspor atağında Gökhan Ünal ceza sahası içine arapasını attı ama top savunmada İsmail Köybaşı''da kaldı.
8.Dakika :Trabzonspor'da Selçuk sol korner çizgisi yanından serbest vuruş kullandı, arka direğe ortaladı ama top doğrudan auta çıktı.
7.Dakika :Trabzonspor atağında Umut ceza sahası önünde kaleye sert vurdu ama top kaleci Hakan'da kaldı.
6.Dakika :Trabzonspor atağında Umut ceza sahası önünde topla buluştu, içeriye arapas atmak istedi ama savunma araya girerek topu kazandı.
5.Dakika :Beşiktaş atağında İsmail Köybaşı sol kanattan savunmanın arkasına sarktı ama hakem öncesinde ofsayt kararı verdi.
4.Dakika :Trabzonspor atağında Tayfun sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı, Umut yükseldi kafayı vurdu ama top yandan auta çıktı.
3.Dakika :Beşiktaş atağında İsmail sol kanattan korner çizgisine inmek istedi ama savunma ayak koyarak topu uzaklaştırdı.
2.Dakika :Trabzonspor atağında Gabric sol kanatta topla buluştu, orta pozisyonu aradı ama savunma ayak koyarak topu kazandı.
1.Dakika :Karşılaşma Trabzonspor'dan Umut'un vuruşuyla başlıyor.
0.Dakika :Turkcell Super Lig 2009 - 2010 Sezonu 12.hafta karşılaşmasında Trabzonspor ve Beşiktaş Avni Aker Stadında karşı karşıya geliyor.